Anunț de ultimă oră pentru șoferi. Un sector important de drum se închide din cauza viscolului

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 17.01.2022, 23:00
Anunț de ultimă oră pentru șoferi. Un sector important de drum se închide din cauza viscolului

Reprezentanții CNAIR au transmis o avertizare importantă pentru șoferii din România. Din pricina condițiilor meteo extreme, viscolul puternic afectând un sector important de drum, accesul într-o zonă cunoscută a țării va fi oprit. Porțiunea de drum afectată va fi închisă până marți dimineață, pentru toate categoriile de vehicule.

Ce sector important de drum din România se închide din cauza viscolului

Luni seara, autorităţile au făcut un anunț de ultimă oră pentru șoferii din România. Un sector de drum important se închide ca urmare a viscolului puternic care a afectat o regiune a țării. Ninsorile abundente au fost semnalate în mai multe zone ale teritoriului, astfel că viscolul puternic, care a afectat semnificativ circulația, a redus vizibilitatea.

Conform reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Novaci şi Rânca (judeţul Gorj), se închide din cauza ninsorii abundente și vântului care face ca zăpada să fie viscolită și să împiedice vizibilitatea șoferilor. Această porțiune de drum urmează să fie închisă până marți dimineață.

„Luni, 17.01.2022, având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 21:30, pentru toate categoriile de autovehicule”, a anunțat CNAIR, într-un comunicat de presă.

Anunț important pentru șoferi, după ce un sector de drum se închide din pricina viscolului
Un sector de drum din Transalpina se închide ca urmare a viscolului puternic

Recomandările specialiștilor pentru conducătorii auto

Din cauza ninsorilor abundente și viscolului semnalat în această regiune a țării, vizibilitatea redusă a făcut ca CNAIR și Poliția Rutieră să decidă închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), pentru toate categoriile de autovehicule. Această restricție este stabilită începând de astăzi, 17 ianuarie, de la ora 21:30, până marți, 18 ianuarie, ora 9:00.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, mai precizează comunicatul CNAIR.

Potrivit centrului Infotrafic, viscolul determină scăderea vizibilităţii la sub 10 metri. Utilajele de deszăpezire nu pot acţiona din cauza condiţiilor meteo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...