Anunț de ultimă oră pentru români! Data exactă când se vor dubla alocațiile

Mirabela Năstase 16.01.2020, 15:19
Anunț de ultimă oră pentru români! Data exactă când se vor dubla alocațiile

E oficial, premierul României a anunțat că alocaţiile se vor dubla de la 1 august 2020. Această decizie a avut loc în ședința de Joi a Executivului.

Anunț de ultimă oră pentru români

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului însă să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget.

„Vom creşte alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, astfel încât să existe fondurile necesare”, a spus premierul Ludovic Orban.

Totodată, Executivul a luat decizia de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Anunțul a fost făcut de premierul României, Ludovic Orban.

”În urmă cu peste doi ani de zile am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetîţenii care îşi exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (…) Ca atare stimaţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea priamrilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea alocațiilor

Reamintim că președintele României a promulgat marți, legea PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. La numai o zi după declarație, premierul a anunțat, tot la Palatul Cotroceni, că este posibil ca Executivul să amâne intrarea în vigoare a legii, până la vară. Mai mult decât atât, Ludovic Orban explica faptul că în actualul buget pe 2020 nu există bani prevăzuţi pentru această dublare a alocaţiilor, decisă la sfârşitul anului trecut, şi că este nevoie de o rectificare bugetară, pentru alocarea fondurilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI