Anunț de ultimă oră pentru români! Când vor fi livrate, luna aceasta, pensiile. Motivul întârzierii

Raluca Juncu 06.01.2020, 11:46
Anunț de ultimă oră pentru români! Când vor fi livrate, luna aceasta, pensiile. Motivul întârzierii

Poșta Română vine cu un nou anunț pentru români. Distribuirea pensiilor va fi decalată luna aceasta, după cum transmite chiar compania. Dar care este motivul întârzierii?

Poșta Română, despre decalarea distribuirii pensiilor. Când vor fi livrate pensiile românilor.

Potrivit unui comunicat de presă lansat de Poșta Română, procesul de distribuire al pensiilor va fi întârziat. Acest aspect se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, adică de mâine, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an.
Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate către români. Ca la orice început de an, Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât atunci are loc închiderea de an, moment în care se închid, totodată creditele bugetare. Transformarea acestora în cash (bani lichizi) şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile, potrivit anunțului lansat de Poșta Română. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile.

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile Statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a explicat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Pensiile vor ajunge în mâinile românilor pe data de 20 ianuarie. Foto: Poșta Română.
Pensiile vor ajunge în mâinile românilor pe data de 20 ianuarie. Foto: Poșta Română.

Prin urmare, românii nu au motiv de îngrijorare întrucât își vor primi pensiile pe 20 ianuarie, o dată similară cu cea din 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe