Anunț de ultimă oră pentru părinți! Cine poate să participe la festivitatea de deschidere a anului școlar, regulile sunt clare

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 13.09.2021, 11:03
Anunț de ultimă oră pentru părinți! Cine poate să participe la festivitatea de deschidere a anului școlar, regulile sunt clare

Noul an școlar începe în condiții speciale și în mod diferit pentru elevii și părinții din România. Ministerul Educației a făcut un anunț important. Care sunt regulile și cine poate să participe la festivitatea de deschidere a anului școlar.

Reguli de participare la festivitatea de deschidere a anului școlar

Peste șapte mii de elevi nu vor ajunge luni, 13 septembrie în sălile de clasă, cursurile începând, pentru ei, direct în sistem online. Decizia a fost luată din pricina contextului epidemiologic din mai multe localități din țară și a faptului că mai multe unități de învățământ au probleme legate de infrastructură.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că fiecare școală va putea decide propriul set de reguli pentru cei care pot participa la festivitatea de deschidere a anului școlar. Ministerul recomandă, „mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii”.

„Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie.

Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare.

Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică”, a afirmat Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar.

Cine poate să participe la festivitatea de deschidere a anului școlar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

18 unități de învățământ din București rămân închise

Ministru a mai anunțat că în jur de 7.200 de elevi nu vor începe școala, luni, cu prezență fizică în sălile de clasă.

Autoritățile au decis ca 18 instituții de învățământ să nu își desfășoare activitatea cu prezență fizică, din pricina unor probleme de infrastructură. Opt dintre acestea sunt în București: patru unități de învățământ din Sectorul 2, alte 3 din Sectorul 5 și una din Sectorul 6.

Problemele de infrastructură vor ține 4,723 de elevi departe de sălile de clasă, în prima zi a noul an școlar, la care se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la şcoală din cauza problemelor de infrastructură. La acaeştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

E vorba de 6 localităţi din judeţul Satu Mare, 2 localităţi din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu şi una din Sălaj. În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus mai ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe