Anunț de ultimă oră în cazul Caracal! Raportul FBI a ajuns în România. Ce ar putea păți Dincă

Redacția IMPACT 11.12.2019, 11:45
Anunț de ultimă oră în cazul Caracal! Raportul FBI a ajuns în România. Ce ar putea păți Dincă

Au apărut noi detalii în cazul care a șocat o țară întreagă. Tragedia de la Caracal care s-a soldat cu dispariția celor două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu continună să ne uimească, cu atât mai mult cu cât Ghoerghe Dincă și-a recunoscut faptele de abuz fizic pe care le-a săvârșit împotriva Luizei Melencu.
S-au scurs șapte luni de la dispariția Luizei Melencu, iar anchetatorii iau noi decizii în cazul Caracal. Totul se întâmplă, după ce Gheorghe Dincă a declarat că nu a acționat singur în ceea ce o privește pe fată, ci alături de vecinul și prietenul său, Ștefan Risipiceanu.

Ce indică raportul FBI

Se știe până în acest moment că Raportul FBI solicitat la cererea procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a sosit în România. Acesta a fost cerut pentru a se vedea cui aparțin fragmentele de oase găsite în casa lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal al Luizei Melencu, în măsura în care specialiștii de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) nu avea expertiza necesară pentru a recurge la analize proprii care să scoata la iveală originea rămălițelor ADN găsite în casa criminalului.
După mai multe săptămâni de așteptare, a venit în sfârșit rezultatul mult așteptat, însă doar anchetatorii îl pot urmări în acest moment. Totuși, potrivit adevărul.ro, rezultatele analizelor din laboratorul FBI ar indica în mod clar că oasele de la liziera din Caracal nu aparţin Luizei Melencu.

Ultimele date de la anchetatori

Procurorul general care se ocupă de caz a transmis, potrivit cancan.ro, că rechizitoriul se află într-o fază avansată. Acesta a transmis că familiile celor două adolescente dispărute pot contesta în instanță probele anchetatorilor.
Procurorul infirmă zvonurile potrivit cărora Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare, din lipsă de probe, explicând că acesta va fi judecat corespunzător, potrivit aceleiași surse.

„Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (…) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanţei şi, în procedura de cameră preliminară, reprezentanţii părţilor, avocaţii, pot să invoce orice consideră dânşii necesar, orice nemulţumire faţă de modul în care a fost instrumentat dosarul”, a spus Bogdan Licu, după o întrevedere cu reprezentanții conducerii DIICOT, potrivit a1.ro.

Luiza Melencu, tânăra dispărută din Caracal. Foto: Inquam Photos / George Calin
Luiza Melencu, tânăra dispărută din Caracal. Foto: Inquam Photos / George Calin

Gheorghe Dincă va fi adus azi din nou azi în fața judecătorilor pentru a fi confruntat în mod oficial cu complicele său, Ștefan Risipiceanu, în măsura în care acesta nu a recunoaște că ar fi violat-o pe Luiza, a anunțat avocatul lui Dincă, Claudiu Lascoschi.

„Nu mi s-a spus, e posibil să fie vorba de o confruntare (cu presupusul complice Ştefan Risipiţianu, n.r.) El neagă pentru că ar fi comis fapta de viol. Prin confruntare se va vedea ce va ieşi”, a declarat avocatul Claudiu Lascoschi, la sediul DIICOT, potrivit mediafax.ro.

Reamintim În data de 14 aprilie 2019, Gheorghe Dincă ar fi luat-o cu mașina pe Luiza Melencu, o tânără care aștepta la ocazie și a răpit-o prin constrângere cu acte de violență. Tânăra de 18 ani a fost dusă forțat la domiciliul mecanicului în vârstă de 66 de ani din Caracal și abuzată în casa acestuia împreună cu vecinul și bunul său prieten Ștefan Risipiceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe