Anunț de ultimă oră despre starea de sănătate a Papei Benedict. Cu ce boală se luptă acesta

Diana Radu 03.08.2020, 13:25
Anunț de ultimă oră despre starea de sănătate a Papei Benedict. Cu ce boală se luptă acesta

Fostul papă al Romei, Papa Benedict al XVI-lea suferă de o boală gravă și se află într-o stare critică, potrivit ziarelor germane. Suveranul Pontif, în vârstă de 83 de ani, a fost diagnosticat cu o boală numită erizipel.

Papa Benedict se luptă cu o boală gravă

Boala erizipel cu care a fost diagnosticat fostul papă al Romei este o boală infecțioasă ce se manifestă printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe, la nivelul feței. Din păcate boala a avansat detul de mult, motiv pentru care Papa Benedict este „extrem de fragil”, iar puterile i-au slăbit.

„Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.

Cu toate acestea, Papa Benedict este optimist că va învinge boala și își va recăpata puterile. Primul lucru pe care vrea să-l facă după ce se va face bine este să înceapă să scrie din nou. „În pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a adăugat Seewald.

papa benedict, papa francisc, stare de sanatate
Papa Benedict se luptă cu o boală gravă

Papa Benedict al XVI-lea, pe numele său real Joseph Alois Ratzinger s-a născut pe data de 16 aprilie 1927 și a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice. Acesta a fost ales în funcție în aprilie 2005, în unui Conclav, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea.

Concomitent cu funcția de papă acesta a mai fost și episcop al Romei și suveran al statului Vatican. De menționat ar fi faptul că el a fost primul papă german ales după 482 de ani distanță de ultimul papă german. Înainte de a deveni papă (1957 – 1977), Joseph Ratzinger a fost profesor de teologie la mai multe universități timp de 20 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe