Anunț de ultimă oră de la Mega Image! Sortimentul de înghețată care a fost retras de la vânzare. Românii trebuie să afle asta imediat

Iancu Andreea 05.08.2021, 13:28
Anunț de ultimă oră de la Mega Image! Sortimentul de înghețată care a fost retras de la vânzare. Românii trebuie să afle asta imediat

Ne-am obișnuit ca în fiecare zi autoritățile să descopere o nouă neregulă alimentară. Astăzi, veștile proaste vin de la Mega Image, după ce ANSVSA a anunțat sortimentul de înghețată care a fost retras de la vânzare. Cumpărătorii lanțului de magazine trebuie să știe care sunt pașii de urmat în cazul în care descoperă că au în frigider produse din loturile incriminate.

Sortimentul de înghețată care a fost retras de la vânzare din Mega Image

Un anunț de ultimă oră din partea Autorității Sanitar Veterinare trage un nou semnal de alarmă pentru cumpărători. După ce în urmă cu câteva zile mai multe lanțuri mari de magazine raportau mai multe loturi de produse care au fost descoperite cu oxid de etilenă în compoziție, acum substanța toxică a fost descoperită și în sortimentul de înghețată de la Mega Image, care a fost imediat retras de la vânzare. Reprezentanții magazinului au menționat că două tipuri de înghețată “La Strada” au fost descoperite cu probleme și au stabilit rechemarea loturilor neconforme înapoi în magazine.

Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: 87925 LA STRADA ÎNGHEȚATĂ CĂPȘUNI 74G și 89850 LA STRADA SORBET CĂPȘUNI 310G
Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse, au transmis reprezentanții ANSVSA, pe site-ul oficial al autorității.

Loturile cu probleme sunt menționate în anunțul oficial, după cum urmează:

  • Pentru produsul 87925 LA STRADA INGHETATA CAPSUNI 74G, sunt rechemate cele care au   Numar lot: L20157C2, L21034C1– Termenul de valabilite: 05/06/22, 03/02/23.
  • Pentru produsul 89850 LA STRADA SORBET CAPSUNI 310G, sunt rechemate cele care au Numar lot: L21041C4, L21042C1, L21043C1, L20198C2 – Termenul de valabilite: 10/02/23, 11/02/23, 12/02/23, 16/07/22.
Sortimentul de înghețată retras de la vânzare de la Mega Image
Anunțul oficial al Mega Image privind sortimentele de înghețată retrase de la vânzare
sursă – captură foto ANSVSA

Ce ar trebui să facă clienții consumatori

În cazul în care te numeri printre cei care au achiziționat produsele incriminate, magazinele Mega Image a stabilit returnarea acestora în unul dintre sediile lanțului. De asemenea, reprezentanții magazinului roagă clienții să distrugă sau să returneze, în baza bonului fiscal, a înghețatei descoperită a fi neconformă. 

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită
clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le
distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este
necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.08.2021, se arată în comunicatul oficial.

Lista magazinelor în care este distribuită înghețata “La Strada” poate fi consultată AICI.