Anunț de ultimă oră! Cine o înlocuiește pe Mădălina Mezei la șefia Tarom. Tocmai a fost desemnat noul director

Raluca Juncu 21.10.2019, 17:43
Anunț de ultimă oră! Cine o înlocuiește pe Mădălina Mezei la șefia Tarom. Tocmai a fost desemnat noul director

Consiliul de administrație al Tarom s-a reunit astăzi pentru a desemna numele noului director general al companiei, după ce  Mădălina Mezei, fosta șefă a fost demisă în urma scandalului  avioanelor care ar fi trebuit să fie reținute la sol în ziua moțiunii de cenzură. Cine ocupă noua funcție de conducere a transportatorului aerian?

După ce Mădălina Mezei a fost demisă din funcția de director general al companiei aeriene Tarom, consiliul de administrație s-a reunita astăzi pentru a anunța numele noului lider. După refuzul lui Valentin Gvinda de a ocupa poziția în cadrul transportatorului aerian, Consiliul l-a numit astăzi în funcție pe George Costin Barbu, pentru un mandat provizoriu, de 4 luni, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011.

Cine este noul director general al Tarom?

Conform informațiilor Tarom, George Costin Barbu este cel care a fost numit astăzi în funcția de conducere. El a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent și este absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, la specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

 

George Costin Barbu este noul director general interimar Tarom
George Costin Barbu este noul director general interimar Tarom

George Costin Barbu va ocupa funcția de director general în contextul în care săptămâna trecută, Mădălina Mezei a fost demisă de ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, pentru că, potrivit spuselor lui Mezei, nu ar fi fost de acord să reţină la sol cinci avioane care aduceau de pe teritoriul României, la Bucureşti, mai mulţi parlamentari în ziua moţiunii de cenzură, transmite adevarul.ro. Răzvan Cuc a negat toate aceste chestiuni, însă a recunoscut că el doar a întrebat ce parlamentari urmează a fi transportaţi spre Capitală, potrivit adevarul.ro.

Astăzi, fosta șefă a Tarom a fost audiată vreme de patru ore la DNA, cu privire la scandalul provocat de la faptul că aceasta a refuzat să țină la sol o serie de aeronave în ziua moțiunii de cenzură, la cerința Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Deși, după demiterea foste șefe a Tarom a fost desemnat Valentin Gvinda spre a ocupa scaunul de director general al Tarom, acesta a  transmis un email conducerii companie prin care anunţă că nu dorește să preia funcţia.

„Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie Tarom pe termen lung. Eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că împreună putem construi acest lucru”, a declarat fostul lider al Tarom la ieșirea de la audieri. 

„Vă informez pe aceasta cale că, în urma unei scurte analize asupra stării generale a Tarom, am decis să nu semnez Contractul de Mandat” a transmis atunci valentin Gvinda.

Adevărul.ro scrie că liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene este de fapt persoana care i-ar fi cerut ministrului transporturilor Răzvan Cuc să împiedice prin orice mijloace ca aleșii Opoziției să ajungă la București, în ziua votului cu privire la moțiunea de cenzură. Liderul social-democrat neagă însă informaţiile care i-au fost aduse la cunoștință. 

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook/George Costin Barbu

Urmăriți Impact.ro și pe