Anunț de maximă importanță pentru românii care stau la bloc. Familiile care trebuie să plătească mai puțin de acum înainte

Stan Filon 13.04.2021, 09:32
Anunț de maximă importanță pentru românii care stau la bloc. Familiile care trebuie să plătească mai puțin de acum înainte

Vești bune pentru românii care stau la bloc! Cheltuielile cu întreținerea vor scădea puțin, după modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Senatul a adoptat recent modificarea legii.

Scade întreținerea pentru familiile care stau la bloc

Astfel, românii care stau la bloc și au copii mai mici de trei ani nu vor mai fi nevoiți să plătească întreținere pentru aceștia! Legea privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost modificată astfel încât copiii sub 3 ani să fie scutiți de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane. Cu alte cuvinte, nu va fi plătită întreținerea și pentru micuți. Trebuie specificat faptul că acest proiect de lege a fost adoptat se Senat, dar camera decizională este Camera Deputaților.

În Senat, proiectul de lege a trecut cu 134 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, scrie Agerpres. „Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Scade intretinerea pentru familiile care stau la bloc
Scade intretinerea pentru familiile care stau la bloc

Proiectul a trecut de Senat și ajunge în Camera Deputaților

Cel care a adus proiectul de lege este deputatul liberal Florin Roman, care explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, susţine inițiatorul proiectului de lege. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. Pentru a deveni lege, proiectul de lege trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, apoi trebuie trimis președintelui țării pentru promulgare, după care urmează să fie trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...