Anunț crunt de la OMS pentru omenire: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”. Ce semnal de alarmă au tras specialiștii

Stan Filon 07.09.2020, 19:38
Anunț crunt de la OMS pentru omenire: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”. Ce semnal de alarmă au tras specialiștii

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un anunț crunt pentru omenire! Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat luni că trebuie să ne pregătim, deoarece oricând poate izbucni o nouă pandemie!

OMS a cerut tuturor țărilor să se pregătească pentru următoarea pandemie

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că întreaga lume ar trebui să fie mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii, conform Reuters. Acesta solicită tuturor ţărilor să investească mai mult în sănătatea publică, starea de fapt demonstrând că puţine ţări sunt pregătite să facă față unei pandemii.

Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus. Din păcate, 888, 326 au decedat până la această dată în întreaga lume. „Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus oficialul la Geneva, luni. „Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis.

OMS a cerut tuturor țărilor să se pregătească pentru următoarea pandemie
OMS a cerut tuturor țărilor să se pregătească pentru următoarea pandemie

883 de noi cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 883 de cazuri noi de COVID-19 din doar 7.247 de teste efectuate. Alte 33 de decese au fost înregistrate din cauza infecțiilor cu coronavirus, în timp ce la terapie intensivă sunt în continuare internate 465 de persoane.

Până astăzi, 7 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 239 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.926 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.09.2020 (10:00) – 07.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (24 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...