Anunț ANM de ultimă oră. Cod galben de ploi și vijelii pentru București și Ilfov

Badea Violeta 29.06.2022, 18:04
Anunț ANM de ultimă oră. Cod galben de ploi și vijelii pentru București și Ilfov

Vești de ultimă oră din partea meteorologilor. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis miercuri, 29 iunie, o nouă avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru București și Ilfov. Atenționarea meteo este valabilă în intervalul orar 17:05 – 18:00. Iată ce alte județe mai sunt vizate!

Alertă meteo ANM în țara noastră. Zonele vizate de ploi și vijelii

Vești proaste de la ANM pentru români. Meteorologii au emis astăzi, 29 iunie, două atenționări meteo Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii. Capitala, Ilfov, dar și alte trei județe sunt vizate de avertizarea meteo. O atenționare de cod portocaliu este anunțată în intervalul orar 17:05 – 18:00.

În această oră sunt așteptate vijelii, cu rafale de peste 75…85 km/h. De asemenea, experții anunță grindină, frecvente descărcări electrice, local averse ce vor acumula peste 15…20 l/mp

Fenomenele vor fi prezente în județul Ialomiţa, în localitățile Urziceni, Coșereni, Manasia, Bărcănești, Bărbulești, Armășești, Drăgoești, Ciocârlia și Borănești.

Acestea vor fi prezente și în județul Buzău, în localitățile Glodeanu Sărat, Amaru și Mihăilești. De altfel, ploi și vijelii vor avea loc și în județul Călăraşi, îîn localitățile Ileana, Lehliu și Nicolae Bălcescu.

ANM Cod galben de furtuni in Romania. Ce judete sunt vizate
ANM Cod galben de vijelii și ploi in Romania

Zonele vizate de Cod galben

O altă atenționare de cod galben este anunțată în intervalul orar 16:45 – 18:00. În acest interval de timp vor avea loc mai multe fenomene meteorologice.

Sunt așteptate intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze la rafală de peste 55…65 km/h, izolat vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, local averse ce vor acumula peste 15…20 l/mp.

Zonele vizate de avertizarea meteo ANM sunt județul Ilfov, localitățile Brănești, Cernica, Vidra, Gruiu, Balotești, Afumați, Glina, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Găneasa, Berceni, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Nuci, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu și Popești-Leordeni.

Cum va fi vremea în București

Astăzi, 29 iunie, vremea va fi extrem de caldă în Capitală. Potrivit meteorologilor, disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Șansele de ploaie și descărcări electrice sunt reduse.

Pe timp de seară, vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține variabil, cu unele înnorări temporar accentuate. Valoarea maximă va ajunge până la 35 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...