Antena 1, lovitura supremă de la CNA. Postul a primit o sancţiune record pentru ultmii ani

Nicu Stan 30.09.2021, 18:28
Antena 1, lovitura supremă de la CNA. Postul a primit o sancţiune record pentru ultmii ani

Antena 1 a primit lovitura supremă din partea CNA. Postul a primit o sancţiune record pentru ultmii ani. CNA a pedepsit foarte dur postul Antena 1 din cauza abaterilor grave constatate în emsiuniea Acces Direct, respectiv din edițiile în care s-a dezbătut cazul gemenilor căzuți de la etajul 1o al unui bloc din Ploiești.

Antena 1, pedepsită cum nu s-a mai pomenit de CNA. Ce sancțiune a adus televiziunii emsiunea Acces Direct

Antena 1, grav pedespsită de CNA după abateri constatate în emisiunea Acces Direct, unde s-a dezbătut cazul gemenilor care au căzut de la etajul 10 dintr-un bloc din Ploiești.

Astfel, CNA a decis o suspendare de program pentru timp de 10 minute, sancțiune rar văzută la o televiziune.

CNA, sanctiune dura pentru Antena 1
CNA, sanctiune dura pentru Antena 1

Ce va face televiziunea când va primi sancțiunea

Astfel, în ziua în care va ajunge sancţiunea la postul TV, acesta trebuie să difuzeze la ora de maximă audienţă textul acesteia. În acest fel, pe post va rula, între ora 19:00 şi 19:10, textul amenzii de la forul audiovizual, fără nimic altceva pe post.

Se știe că la ora respectivă, Antena 1 are începutul celui mai important jurnal al zilei: Observatorul de la 19:00.

CNA a criticat dur ce s-a întâmplat la Acces Direct

Subiectul a ajuns pe masa CNA şi a fost criticat dur de membrii forului audiovizual. De asemenea, membrii CNA s-au declarat chiar şocaţi de cele întâmplate în platouul emisiunii Acces Direct.

Astfel, Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Cristina Pocora au fost cei mai categorici în acest caz, un caz comparat ca intensitate cu felul în care s-a văzut pe TV ”cazul Caracal”. Trebuie menționat că s-a ţinut cont şi de audienţa emisiunii în luarea durei decizii.

Mama copiilor, umilită în direct

Emisiunea Acces Direct a ”tranşat” pe larg cazul gemenilor căzuți de la etajul 10, la începutul acestei luni, unde s-a făcut o ploaie de acuzaţii la adresa mamei celor doi copii. De altfel, femeia chiar a spus, în direct la televizor, că vrea să se omoare.

”Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat. Un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei. Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atidunine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă”, a spus răspicat Valentin Jucan.

Antena 1, amendată încă o dată

Tot azi, televiziunea Antena 1 a mai luat o amendă tot pentru Acces Direct. Emisiunea a mai fost penalizată pentru că a făcut reconstituirea unei crime în direct.