ANRE atrage atenția. „Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică”. Care este motivul

Beatrice Dumitru 29.09.2022, 12:28
ANRE atrage atenția. „Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică”. Care este motivul

Majorarea prețurilor la energie a dus la facturi uriașe pentru mulți români, mai ales pentru cei care au depășit plafonul de consum. Vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege, a avertizat că vor urma facturi pe cinci luni la energia electrică pentru o anumită categorie de români.

Facturi de energie emise pe cinci luni

Pe fondul crizei energetice și a prețurilor mari la curent, tot mai mulți clienți se plâng de valorile mari ale facturilor pentru energie. De accea, Guvernul a adoptat ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie.

În contextul creșterii prețului curentului, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE, a atras atenția că o parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi facturi la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă.

ANRE atrage atenția. „Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică” Care este motivul
Zoltan Nagy-Bege este vicepreședintele ANRE.

„Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni„, a declarat vicepreședintele ANRE la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică și preluat de Antena 3.

Ce trebuie să facă cei care vor primi facturi pe mai multe luni

Zoltan Nagy-Bege a explicat și ce trebuie să facă persoanele care se vor afla în această situaţie și vor avea de achitat o sumă mare pentru energie.

Sfatul nostru este ca cei care vor avea probleme financiare din acest punct de vedere să se adreseze furnizorului şi să ceară o eşalonare. În plus, fiecare client are un cont şi poate face acolo o plată în avans”, a mai precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreședintele ANRE şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că în ultimele 11 luni au fost zece acte normative, ordonanţe, modificări şi legi în energie care le îngreunează munca și a spus că la ANRE exsită „un val de petiţii”.

La începutul lunii septembrie, Guvernul a modificat ordonanța pentru energie, iar statul a coborât plafonul de consum la 255 de kwh și a extins schema de plafonare şi de protecţie a populaţiei până la 31 august 2023. De asemenea, Executivul a decis ca familiile cu peste trei copii înscriși într-o formă de învățământ și persoanele care au acasă echipamente medicale pentru tratamente să plătească cel mic preț pentru energie, adică 0,68 de bani pe kilowatt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...