ANM: Prognoza meteo 20 – 22 septembrie. Cum va fi vremea în weekend

Alexandru Ioanid 20.09.2019, 10:48
ANM: Prognoza meteo 20 – 22 septembrie. Cum va fi vremea în weekend

ANM a publicat prognoza meteo pentru weekend-ul 20-22 septembrie. Vor mai urma câteva zile în care în multe zone temperaturile vor fi scăzute.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru weekend-ul 20-22 septembrie. Vremea se va menține rece, susține ANM, cu ploi în nord, nord-est, sud-est și centru pe parcursul zilei de vineri.

Mai mult, pe crestele munților vor fi ninsori, lapoviță și vânt puternic. Maximele sunt specifice toamnei, cu valori cuprinse între 13 grade Celsius în depresiuni și 23 de grade Celsius în sudul extrem.

În Capitală, vreme în general frumoasă, dar maxima zilei nu va depăși 21 de grade Celsius.

Prognoza ANM: cum va fi vremea în weekend

Cod galben furtuni ANM

Sâmbătă, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Câțiva nori vor apărea în nord-estul și estul țării și doar cu totul izolat vor fi condiții de ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat și va prezenta unele intensificări în regiunile din est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade Celsius, în timp ce minimele vor avea valori cuprinse între 2 și 10 grade Celsius.

Cele mai mici valori se vor înregistra în estul Transilvaniei, unde vor fi -4 grade. În depresiuni şi în zona subcarpatică va fi brumă.

Duminică, în București vremea se va încălzi puţin şi maximele urcă până la 23 de grade.Vreme rece și pe litoral:  la malul mării vremea va fi rece, cu cer variabil şi vânt cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime nu vor depăşi 20 de grade.

Joi, s-a înregistrat și cea mai scăzută temperatură din acest sezon.

Termometrele au arătat, joi dimineață, minus 4,2 grade Celsius.

Temperatura a fost înregistrată la orele dimineții la Joseni. Temperaturi negative au fost înregistrate în mai multe zone din județul Harghita.

“E o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer degajat şi atunci, fiind depresiune, aerul rece ‘cade’ acolo, rămâne şi se face foarte rece. Deci nu e ceva neobişnuit că a scăzut aşa de mult temperatura. (…) În perioada următoare, temperaturile rămân negative, dar pe măsură ce trec zilele, se încălzeşte uşor”
Narcisa Milian, meteorolog

Urmăriți Impact.ro și pe