ANM anunță temperaturi de foc în România. Care sunt zonele în care revine canicula

Alexandru Ioanid 21.08.2019, 11:40
ANM anunță temperaturi de foc în România. Care sunt zonele în care revine canicula

Meteorologii anunță că se întoarce canicula. Temperaturile vor urca accelerat și urmează trei zile cu disconfort termic. Există zone în care indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. ANM a emis o informare meteo în acest sens.

ANM a emis, miercuri, o informare meteo de disconfort termic, valabilă pentru toată țara. Temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius în majoritatea zonelor. După o perioadă cu temperaturi suportabile, urmează o perioadă de foc, susțin meteorologii.

Informare meteo de la ANM: caniculă în toată țara

Vremea o ia razna la sfârșit de săptămână! Ce anunț au făcut specialiștii ANM
Vremea o ia razna la finalul verii, tocmai când te-ai aștepta că lăsăm în urma temperaturile caniculare

Potrivit ANM, miercuri, joi şi vineri disconfortul termic va fi extrem de ridicat mai ales în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Pentru miercuri, meteorologii anunță că local în vestul, nord-vestul, sudul şi sud-estul ţării -, joi şi vineri – cu precădere în sud – se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).

Temperaturi caniculare vor fi și în București, acolo unde Primăria Capitalei anunța, la începutul verii, că sunt instalate mai multe containere anti-caniculă.

20 de astfel de containere anticaniculă au fost amplasate în cele mai aglomerate zone din Capitală. Acestea sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat.

Lângă aceste containere sunt amplasate și toalete ecologice. Asistența medicală este asigurată de personalul ASSMB. Containerele sunt amplasate în următoarele zone:

– Piața Romană – rond ASE

– Gara de Nord

– Piața Victoriei – Muzeul Antipa

– Piața Romană – metrou

– Parcul Herăstrău

– Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu

– Piața Iancului

– Magazin Bucur Obor

– Piața Universității – Spitalul Colțea

– Piața Universității – Arhitectură

– Piața Roma – Str. Gabroveni

– Piața Muncii

– Piața Unirii – Magazin Unirea

– Dristor – metrou

– Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria

– Parcul Carol

– Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32)

– Parcul Cișmigiu

– Eroilor

– Grozăvești – Carrefour Orhideea

Urmăriți Impact.ro și pe