ANM a emis un cod galben de ceață pentru 20 de județe. Vizibilitate scăzută, pe mai multe drumuri din România, până când este valabil

Badea Violeta 22.12.2022, 10:23
ANM a emis un cod galben de ceață pentru 20 de județe. Vizibilitate scăzută, pe mai multe drumuri din România, până când este valabil

În dimineața zilei de joi, pe data de 22 decembrie, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o atenționare meteo. A fost anunțat cod galben de ceață în 20 de județe din țara noastră. Vezi mai departe care sunt zonele vizate și până când este valabil avertismentul de vreme rea!

Cod galben de ceață în 20 de județe din România

Specialiștii de la ANM au emis, în urmă cu puțin timp, un avertisment meteo ce poate fi extrem de periculos, mai ales pentru șoferii din trafic. Acesta vizează mai multe județe din țară. Confom meteorologilor, este cod galben de ceață și vizibilitate redusă în nu mai puțin de 20 de județe din România, valabil în orele următoare.

Fenomenul apărut va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri, în localități din județele Brăila, Buzău, Giurgiu, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița, Călărași, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Constanța și Tulcea. De asemenea, județele Bacău, Suceava, Galați, Neamț, Vrancea, Iași și Vaslui sunt sub avertizare cod galben de ceață.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești. În plus, ceața a redus vizibilitatea sub 100-150 de metri și pe A2 București-Constanța, între km. 74 și 170.

Citește și Vremea o ia razna în 2023. Avertismentul e clar, fenomenul meteo va lovi în plin și țara noastră!

Cod galben de ceata in Romania
Cod galben de ceata in Romania. Care sunt judetele vizate?

Ce recomandă autoritățile

Oamenii legii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă pe toate arterele rutiere de pe raza județelor menționate mai sus, dar și de pe raza județelor Constanța, Dolj, Olt și Tulcea.

În aceste zone, vizibilitatea în trafic este redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri. Polițiștii rutieri îi sfătuiește pe toți conducătorii auto să reducă viteza, să mărească distanţa între vehicule, să utilizeze corespunzător luminile și să evite opririle pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

Citește și Prognoza meteo de ultimă oră pentru Crăciun. Zonele din țară unde sunt așteptate ninsori!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...