ANM a emis o nouă informare meteorologică. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Când vine, de fapt, vara

Andrei Cezar 02.06.2020, 13:34
ANM a emis o nouă informare meteorologică. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Când vine, de fapt, vara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, pentru perioada 2 iunie, ora 10:00 – 3 iunie, ora 08:00, cu privire la mai multe zone ale țării în care vor avea loc fenomene de instabilitate atmosferică, însoțite de cantități mari de apă și descărcări electrice.

Informare meteorologică de la ANM

Vremea de la începutul verii nu este așa cum ne-am fi dorit. În primele zile din iunie avem parte de ploi, vânt și mai ales temperaturi scăzute pentru această perioadă, în majoritatea zonelor țării. Nici pentru perioada următopare veștile meteorologilor nu sunt foarte bune. ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică pentru mai multe zone din țară.

”În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea.”, se arată în informarea emisă de ANM.

Temperaturile vor crește treptat abia din data de 5 iunie, însă nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică.

ANM a emis o nouă informare meteorologică. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Când vine, de fapt, vara
ANM a emis o nouă informare meteorologică. Ce se întâmplă cu vremea în țară. Când vine, de fapt, vara

Cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii

Banat

Dacă primele zile de iunie au adus temperaturi sub media acestei perioade, de 18-20 de grade, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea se mai încălzește și se vor înregistra valori de până la 28-29 de grade. De asemenea, instabilitatea atmosferică se va resimți până la sfârșitul săptămânii astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor manifesta cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezelor.

Crișana

În primele zile ale lunii iunie, în Crișana nu s-au înregistrat temperaturi mai mari de 16-18 grade. Spre finalul săptămânii, însă, temperaturile vor crește accentuat, ajungând până la 26-28 de grade. Probabilitatea pemtru fenomene de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe parcursul acestei săptămâni.

Transilvania

Temperaturile maxime pentru începutul de vară, în Transilvania, se încadrează în intervalul 14-18 grade. De miercuri, însă, regimul termic va cunoaște creșteri semnificative, cu maxime ce pot ajunge și până la 28 de grade, spre sfârșitul săptămânii. De asemenea, toată săptămâna se vor înregistra fenomene meteo din spectrul instabilității atmosferice.

Maramureș

În Maramureş, oscilaţiile termice vor fi semnificative în prima săptămână de vară, cu valori ce vor caracteriza, la început, o vreme rece şi vor ajunge spre final mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În aceste condiţii, maximele, în intervalul 1 – 4 iunie, se află între 14-18 grad, iar în intervalul 5 – 7 iunie, între 22 şi 26 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată spre sfârșitul săptămânii.

Moldova

Și în Moldova primele zile din iunie sunt mai reci decât normalul acestei perioade, înregistrându-se temperaturi cuprinse în intervamul maxim de 16-20 de grade. De miercuri, temperatura va crește în termometre și va ajunge la valori de până la 28-29 de grade. De asemenea, în regiune vor fi semnalate fenomene specifice instabilității atmosferice.

Dobrogea

Spre sfârșitul acestei săptămâni, în Dobrogea vremea se va încălzi, iar de la temperaturi de 16-19 grade, la începutul săptămânii, se vor înregistra temperaturi de până la 26-27 de grade în weekend. Începând de miercuri, instabilitatea atmosferică va dispărea treptat.

Muntenia

Chiar dacă la începutul săptămânii, în Muntenia, temperaturile nu depășesc 20 de grade, spre sfârșitul ei, valorile maximele vor ajunge și la 29 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special la începutul acestei perioadei.

Oltenia

Valorile termice înregistrate în Oltenia vor avea un caracter oscilant, în special la începutul săptămânii. Ulterior, weekendul va duce vreme frumoasă, iar temperaturile vor crește, atingând și valori de 28 de grade. Aversele vor fi însemnate cantitativ în special în prima jumătate a săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe