ANM a emis cod galben. Zonele afectate din țară. Ce au anunțat meteorologii

ANM a emis cod galben. Zonele afectate din țară. Ce au anunțat meteorologii

ANM a trimis de curând un cod galben, în special pentru regiunile Dobrogea și Moldova. Ploile își vor face apariția, iar temperaturile de apă înregistrate sunt medii. De astfel, meteorologii au mai precizat și că descărcările electrice vor fi frecvente.

ANM a emis cod galben. Zonele afectate din țară

Administrația Națională a emis astăzi un cod galben de ploi torențiale și vijelii. Meteorologii au precizat că acesta va dura începând de astăzi cu ora 10:00 și se va încheia la ora 21:00. Cele mai afectate zone de codul galben sunt Dobrogea, sud-estul Moldovei și Muntenia, acolo unde se vor semnala cele mai puternice manifestări atmosferice accentuate și ploi moderate cantitativ. Potrivit informațiilor, la intervale scurte se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp, iar pe arii restrânse 40-60 l/mp.

„În Dobrogea, sud-estul Moldovei și în Muntenia, mai ales în sudul și estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.
În estul Olteniei și în sudul Transilvaniei va continua să plouă și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp (în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 45 l/mp).”,
se arată pe site-ul ANM.

ANM a emis cod galben. Zonele afectate din țară. Ce au anunțat meteorologii

ANM a emis cod galben. Zonele afectate din țară. Ce au anunțat meteorologii

Vremea în această perioadă este instabilă

Pentru luna mai temperaturile variază foarte mult de la o zi la alta. Pentru săptămâna 4-11 mai temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice ale acestei perioade la nivelul țării. Cele mai afectate sunt regiunile intracarpatice și la munte. În regiunile nord-vestice, vestice și sud-vestice, cantitățile de apă vor fi deficitare.

Pentru săptămâna 18-25 mai temperaturile medii ale aerului vor fi ușor ridicat decât cele normale în regiunile sudice. În restul țării vor fi însă normale pentru acest interval. Regimul pluviometric este deficitar în mare parte a țării. Cele mai afectate zone sunt însă regiunile sud-vestice și la munte. Pentru săptămâna 26 mai-1 iunie valorile termice sunt mai ridicate în regiunile sudice decât cele specifice ale acestei perioade. Precipitațiile pentru această perioadă își vor face apariția în jumătatea estică a țării, dar în restul țării vor fi apropiate de cele normale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI