Animalul rar surprins de camere în munții României. ”Privire laser”. Ce spun specialiștii

Ioana Bucur 24.01.2021, 15:14

O cameră de filmat amplasată într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului a surprins o apariție-eveniment în România. Imaginile cu animalul rar cu „privire laser” au fost analizate cadru cu cadru de specialiști.

Animalul rar surprins de camere în munții României

Fără să vrea, un exemplar dintr-o specie ce se arată foarte rar curioșilor, a devenit vedeta unei filmări ce a făcut furori pe rețelele sociale. Este vorba despre o pisică sălbatică, ce a fost filmată în timpul unei partide de vânătoare la lumina lunii de o cameră de monitorizare a faunei, așezată într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Aminalul rar intră în cadru, se așează liniștit, apoi, ca și când ar fi simțit că este supravegheat, s-a îndreptat spre cameră, aruncând o „privire laser” către obiectivul aparatului.

„Privire laser în toiul nopții” 

Filmarea scurtă cu animalul rar a fost publicată pe pagina de Facebook Romsilva, compania de stat ce are în administrare parcurile naționale.

„Privire „laser” în toiul nopții, într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. O pisică sălbatică ieșită noaptea la vânătoare a fost fimată de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva”, au scris, pe Facebook, reprezentanții companiei de stat.

Animalul rar surprins de camere în Piatra Craiului
Pisică sălbatică, filmată în Parcul Național Piatra Craiului

Potrivit acestora, pisica sălbatică este un animal solitar ce preferă să vâneze noaptea și care se lasă văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Un exemplar din această specie de feline poate ajunge până la 70 de centimetri în lungime, iar coada sa crește până la 35 de centimetri. La maturitate, o pisică sălbatică are o greutate, în medie, de opt kilograme. Animalul rar surprins în munții Parcului Național Piatra Craiului are un teritoriu de vânătoare ce depășește 300 de hectare. Prada preferată: mamiferele mici sau păsările.

Care sunt cele mai rare animale sălbatice din România

Pădurile fabuloase rămase în România sunt habitatul perfect pentru mai multe specii de animale sălbatice. Unele dintre ele au dispărut deja din alte zone ale Europei. Din păcate, ar putea avea aceeași soartă și la noi în țară, dacă nu se iau măsurile potrivite pentru a le proteja. Unul dintre cele mai rare animale sălbatice din România este zimbrul. În 2012, mai existau doar 40-50 de exemplare, toate în captivitate. În același an, cinci zimbri au fost eliberați în natură, în încercarea autorităților de a crea o populație mai mare în interiorul arcului carpatic.

De hoitar probabil că nu au auzit prea mulți. Este o specie de vultur mic, ce are o culoare alb-gălbuie. În prezent, hoitarul nu mai cuibărește la noi în țară, dar mai apar periodic una, poate chiar două exemplare în Dobrogea, venite din Bulgaria.

Balaurul dobrogean este cel mai mare șarpe din România, lungimea acestuia ajungând până la doi metri și jumătate. În prezent, se estimează că ar mai exista doar câteva zeci de exemplare în natură. Cu toate că este inofensiv, acesta continuă să fie ucis în număr mare de oameni. Mai mult despre cele mai rare animale sălbatice din România puteți citi AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...