Animalul cel mai agresiv de pe planetă. E doar cât o pisică, dar toți se tem de el

Andra Daoud 20.12.2021, 12:24

Cel mai agresiv animal din lume nu este un prădător de dimensiuni mari, ci un mamifer nu cu mult mai mare decât o pisică. La prima vedere, pare chiar simpatic, însă în realitate este un animal care nu se teme de nimic și care devine foarte agresiv atunci când atacă. Este vorba despre bursuc melivor (sau viezure), un mamifer care nu ezită să își măsoare puterile cu feline puternice precum leii sau gheparzii.

Animalul cel mai agresiv de pe planetă are dimensiunile unei pisici

Atunci când ne gândim la animale periculoase, primele exemple care ne vin în minte sunt rechinul, crocodilul, leul sau, în orice caz, un animal de dimensiuni mari, a cărui mușcătură poate fi fatală. Ei bine, cel mai agresiv mamifer de pe planetă este bursucul melivor, un animal cu o înfățișare asemănătoare cu a dihorului și a bursucului obișnuit. Acesta are o lungime ce nu depășește 75 de centimetri, o înălțime de 30 de centimetri și poate ajunge la o greutate maximă de 12 kilograme.

Deși este mic, acest animal este extrem de agresiv și nu ezită să atace animale mai mari, precum felinele. La prima vedere, nu ai zice că este un prădător atât de feroce, însă este suficient să căutați câteva videoclipuri cu el pe internet pentru a vă convinge. Hrana lui preferată este mierea (de unde și numele său), însă nu se limitează la a ataca doar stupii de miere, ci își măsoară puterile și cu adversari mult mai puternici decât el, cum ar fi antilopele, leii sau chiar gheparzii.

Animalul cel mai agresiv de pe planetă. E doar cât o pisică, dar toți se tem de el
Animalul cel mai agresiv de pe planetă. E doar cât o pisică, dar toți se tem de el

Nici măcar veninul de viperă nu îl poate doborî

Bursucul melivor se hrănește cu peste 60 de specii de animale din deșert, printre care și șerpi sau vipere. Nici măcar mușcătura unei vipere, care îi poate fi fatală unui om în toată firea, nu îl doboară pe mamifer. După câteva ore de la mușcătură, acesta își revine ca prin minune. Cercetătorii explică această rezistență prin faptul că are o piele foarte groasă, iar veninul nu ajunge în sânge.

Are dinții foarte ascuțiți, iar acest lucru îi permite să sfâșie carnea cu ușurință și să spargă oase și chiar carapacea broaștelor țestoase. Atunci când teritoriul îi este amenințat de un alt mascul, îl atacă pe acesta cu ghearele, ajungând să îl „castreze”, iar în cele din urmă animalul moare din cauza sângerării.

O altă abilitate care îl ajută în luptă este că poate să meargă și chiar să alerge cu spatele, puține animale fiind capabile să facă acest lucru. Astfel, are avantajul că se poate îndepărta fără să îi întoarcă spatele adversarului și să îi dea acestuia șansa să îl atace.

Urmăriți Impact.ro și pe