Animalul care se mănâncă la petrecerile mafioților. Poliția îl confiscă în număr extrem de mare

Ioana Bucur 17.10.2021, 12:13
Animalul care se mănâncă la petrecerile mafioților. Poliția îl confiscă în număr extrem de mare

O razie făcută de polițiștii care se așteptau să confiște cantități importante de substanțe interzise, a scos la lumină o „delicatesă” interzisă. Care este animalul care se mănâncă la petrecerile mafioților. Se servește doar la ocazii speciale.

Petrecerile mafioților au un meniu interzis

Se pare că mafioții italieni au gusturi speciale când vine vorba despre preparatele pe care le vor servite la marile petreceri. Poliția din Calabria a făcut trei arestări, în urma unui razii la Delianuova, un oraş situat în sudul țării, în care căutau, de fapt droguri.

În timpul căutărilor, oamenii legii au descoperit animale vii, ținute în cuști și 235 de pârși uciși, congelați și ambalați, gată să fie puși la vânzare și consumați, scrie La Repubblica. Trei persoane a fost reținute.

Pârșul este o rozătoare de mici dimensiuni ce se găsește în multe părți din Europa, dar apare uneori și în Africa sau Asia. Cele mai mari exemplare ajung la o lungime a corpului de 19 centimetri, plus o coadă de 11 până la 13 centimetri.  Cântărește între 120 și 150 de grame, dar poate atinge o greutate aproape dublă imediat înainte de hibernare.

Calabria a devenit fieful mafiei ‘Ndrangheta. Micile rozătoare devin fel principal în timpul meselor în care se declară pacea între două familii rivale, au explicat reprezentanți ai organizaţiei de protecţie a naturii LIPU.

Braconajul este o problemă uriașă în regiune. Vânătorii împânzesc pădurile cu mii de capcane. Pârșii prinși sunt apoi vânduți în mod ilegal mafiei și restaurantelor, explică LIPU.

În ultimii ani, influența ‘Ndrangheta a depășit-o pe cea a renumitei Cosa Nostra din Sicilia. Stabilit în Calabria, ‘Ndrangheta a devenit cea mai puternică structură mafiotă din Italia, având activități în întreaga lume.

Animalul care se mănâncă la petrecerile mafioților
Pârș

Peste 330 de inculpați într-unul dintre cele mai mari procese anti-mafia din Italia

În ianuarie 2021 s-a dat startul unuia dintre cele mai ample procese anti-mafia din istoria ţării, cu peste 330 de mafioţi şi asociaţi ai lor. Aceștia sunt acuzaţi de o serie fapte, între care extorcare de bani, trafic de droguri şi furt, potrivit Reuters.

Țintă este chiar clanul ‘Ndrangheta din Calabria. Procesul are loc într-un call-centre din oraşul Lamezia Terme din Calabria, unde au fost instalate cuşti metalice şi au fust aşezate rânduri de mese pentru sutele de avocaţi, procurori şi spectatori aşteptaţi să participe.

Mulţi dintre cei acuzaţi sunt avocaţi, contabili, oameni de afaceri, politicieni locali şi poliţişti, despre care procurorul şef Nicola Gratteri a spus că au ajutat cu bună ştiinţă ‘Ndrangheta să îşi construiască imperior ilegal.

„Drumul pe care îl avem în faţă este foarte lung, dar nu trebuie să ne dăm bătuţi, pentru că sunt mii de oameni care cred în noi. Nu putem să îi dezamăgim”, a declarat Gratteri.

Statul va chema ca martori 913 de persoane, iar pentru susţinerea acuzaţiilor există 24.000 de ore de interceptări ale unor conversaţii. Procurorul şef anunța la acea vreme că procesul ar putea să dureze un an.

O situație asemănătoare, cu sute de inculpați, a mai fost întâlnită doar în 1986 în Palermo, într-un caz care a reprezentat un moment de cotitură împotriva Cosa Nostra, marcând începutul unui declin accentuat al grupării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...