Angela Merkel, încrezătoare. Cancelarul Germaniei a spus clar până când vor fi vaccinaţi toţi nemţii

Ana Chivu 21.01.2021, 18:17

Angela Merkel privește cu încredere spre viitorul apropiat pe care îl vede relaxat și foarte aproape de realitatea de dinainte de criza sanitară. Toți nemții vor fi vaccinați până într-o perioadă care nu mai are mult să vină. Declarațiile cancelarului german.

Când vor fi toți nemții vaccinați? Angela Merkel, despre evoluția crizei sanitare în Germania

Angela Merkel a făcut radiografia Germaniei în contextul actual. Cancelarul a spus că până la finele verii toți nemții vor fi primit deja vaccinul anti-COVID-19. Guvernul face tot posibilul pentru a proteja lanțurile de aprovizionare cu serul mult așteptat, cu toate că nu poate controla în niciun fel producția.

Oficialul a declarat că Germania ar trebui să poată vaccina toți cetățenii până la sfârșitul sezonului cald. „Până la sfârșitul verii, fiecărui cetățean german îi va fi oferit un vaccin”, a spus Angela Merkel.

Cu toate că autoritățile au acum griji în plus din cauza noilor tulpini, vaccinurile nou dezvoltate pot fi adaptate rapid pentru a proteja oamenii de mutații. Amintim că Germania a demonstrat că a avut o strategie bună în pandemie, iar lucrul care atestă asta sunt cifrele care sunt într-o importantă scădere, a informat Insitutul Robert Koch pentru prevenire bolilor.

Pandemia, catastrofa secolului

Rata de infectare e de 100.000 de locuitori, pe perioada a 7 zile. Cifra de 119 a fost cea mai recentă în dreptul celei mai reduse de la 1 noiembrie 2020 până acum, dar este încă departe de traseul visat de guvern.

„Această pandemie este o catastrofă a secolului, în sensul unei catastrofe naturale. Această pandemie este pe drept cuvânt percepută de toată lumea ca un afront. Ar fi cu adevărat de mirare ca răbdarea să nu ne fie pusă la grea încercare. Suntem absolut conştienţi de asta”, a mai detaliat oficialul la început de an.

„Sunt oameni care au murit în singurătate, sunt destine, sunt familii îndoliate”

„Este cumplit. Numai astăzi au murit iar mai bine de 1000 de oameni. Acestea nu sunt pur şi simplu cifre. Sunt oameni care au murit în singurătate, sunt destine, sunt familii îndoliate. Dacă o ţară care are poate o incidenţă de două ori mai ridicată decât Germania se decide să deschidă toate afacerile, în timp ce la noi sunt încă închise, atunci avem, desigur, o problemă. Le cer multe cetăţenelor şi cetăţenilor Republicii Federale Germania. Şcoli închise, magazine închise, restaurante închise. Nicio manifestare culturală. Şi este firesc că nu voi putea privi impasibilă dacă undeva se va acţiona cu totul diferit. Nu voi spune: ei bine, atunci germanii pot să se deplaseze într-o ţară vecină”
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Urmăriți Impact.ro și pe