Angela Lansbury, actrița din serialul Verdict crimă, a fugit de la Hollywood pentru a-și salva fiica. Cum arată acum, la 95 de ani

Ana Anitoiu / 28.10.2020, 18:48
Angela Lansbury, actrița din serialul Verdict crimă, a fugit de la Hollywood pentru a-și salva fiica. Cum arată acum, la 95 de ani

Angela Lansbury n-a știut să fie doar o actriță de succes, ci și o mamă dispusă să sacrifice orice, de dragul copiilor ei. Și-a lăsat în urmă viața de star hollywoodian, ca să-și salveze fiica. A schimbat luxul pentru o viață simplă. Ce a povestit este incredibil.

A fost părăsită la două luni de la căsătorie. Motivul a fost uluitor

Tinerețea Angelei Lansbury, care a împlinit vârsta de 95 de ani, pe data de 16 octombrie, a fost marcată de un șoc. S-a căsătorit cu un tip care părea perfect – actorul Richard Cromwell. S-a bucurat de mariaj timp de două luni. Apoi, în locul soțului ei, a găsit un bilet.

Nici vorbă despre o declarație de dragoste sau o surpriză romantică! Nu! În biletul lăsat de soțul Angelei Lansbury era o confesiune. Bărbatul i-a scris că nu mai poate continua, pentru că nu vrea să trăiască în minciună. De fapt, el era homosexual. El s-a stins la vârsta de 50 de ani, în anul 1960.

”Habar n-am de ce m-am măritat cu un bărbat gay”, spunea actrița, în anul 2017, despre acel episod scurt din viața ei, petrecut în anul 1945, când ea avea 20 de ani.

Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei
Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei

În ce pericol imens a intrat fiica ei. Cum și-a schimbat viața actrița, de dragul ei

N-a durat foarte mult până când actrița Angela Lansbury, născută în Londra – care a interpretat-o pe scriitoarea și detectivul particular Jessica Fletcher în serialul ”Verdict: crimă” – să se îndrăgostească din nou.

În anul 1949, Angela Lansbury s-a căsătorit cu actorul Peter Shaw, cu care a făcut doi copii – un fiu, Anthony, şi o fiică – Deirdre. Această căsnicie a durat 54 de ani, până când actorul a murit, în anul 2003, la vârsta de 85 de ani. Deși a durat peste jumătate de secol, mariajul a fost greu încercat, din cauza copiilor.

Mai exact, cu doi părinți la Hollywood, fiul actorilor a ajuns dependent de heroină. În plus, fiica lor s-a înrolat în clanul lui Charles Manson, cu puțin timp înainte ca acesta să o omoare pe Sharon Tate, care era însărcinată.

Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei
Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei

A urmat o decizie radicală. Angela Lansbury și soțul ei și-au dat seama ce influențe negative le afectau copiii la Hollywood și au avut puterea să spună ”stop”. Și-au făcut bagajele și au plecat tocmai în Irlanda, țara în care s-a născut mama actriței.

”Chiar am avut nevoie să scăpăm de California și de viața aceea plină de droguri. Am avut probleme, categoric. La sosirea noastră în Irlanda a fost ca și când am fi început o nouă viață.

Ne-a dat timpul necesar să ne întoarcem cu picioarele pe Pământ. Am cumpărat o casă în Cork. Ne-am apucat de grădinărit, iar eu am învățat să gătesc. Am gătit pentru prima dată în viața mea. Am folosit produse din propria grădină. Am început o viață cu totul nouă”, a spus ea.

Totuși, deși și-a stabilit familia în Irlanda și a menținut o viață simplă și liniștită, Angela Lansbury nu a renunțat cu totul la film. A călătorit în Statele Unite ale Americii, atunci când a avut de făcut filmări.

Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei
Actrita Angela Lansbury a plecat de la Hollywood, pentru fiica ei

Între timp, fiul ei, acum în vârstă de 68 de ani, a intrat în industria cinematografică. El a intrat în rândul regizorilor şi producătorilor serialului ”Verdict: crimă”, ce i-a adus mamei sale patru Globuri de Aur.

Fiul actriței are, la rândul lui, trei copii – printre care o fiică, Katherine Shaw, foarte apropiată de bunica ei, pe care a însoţit-o de mai multe ori pe covorul roşu, la diverse evenimente de la Hollywood.

Pe de altă parte, fiica actriței, Deirdre, acum în vârstă de 67 de ani, nu a urmat o carieră în cinematografie. Ea deţine un restaurant italian în Los Angeles, împreună cu soţul ei, Enzo Battara.

Angela Lansbury a fost nominalizată la trei premii Oscar, la categoria ”cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru interpretările din filmele: ”Gaslight” (1944), ”The Picture of Dorian Gray” (1945) și ”The Manchurian Candidate” (1962).

În anul 2014, i-a fost acordat un premiu Oscar onorific, pentru că a interpretat ”unele dintre cele mai memorabile personaje din cinematografie” și a inspirat generații de actori. În plus, actrița a câștigat mai multe Globuri de Aur pentru interpretarea din serialul ”Murder, She Wrote” (1984).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI