Angajații români ar putea să aibă dreptul de a nu fi deranjați în afara programului. Legea care se pregătește acum

Nicu Stan 12.03.2021, 09:21
Angajații români ar putea să aibă dreptul de a nu fi deranjați în afara programului. Legea care se pregătește acum

Angajații români ar putea să aibă dreptul de a nu fi deranjați în afara programului. Legea care se pregătește acum pentru toți românii. Ce se întâmplă pe piața muncii, citiți în articolul de mai jos.

Salariații nu vor mai putea fi puși la muncă în afara programului de lucru. Ce trebuie să știe toți angajatorii

Angajații români ar putea să aibă dreptul de a nu mai fi deranjați după ce și-au terminat programul de lucru. Legea care se pregătește acum. Toți salariații din Europa ar putea căpăta dreptul de a fi indisponibili în afara programului de lucru.

Autoritățile din UE lucrează la un proiect de directivă prin care angajatorii vor fi obligați să respecte un nou drept al salariaților, cel de a fi inaccesibili în afara orelor de program. Altfel spus, salariații nu vor trebui să răspundă la apeluri telefonice, la SMS-uri sau la e-mail-uri legate de muncă înainte sau după încheierea programului.

UE vrea ca salariatii sa nu mai munceasca in afara programului
UE vrea ca salariatii sa nu mai munceasca in afara programului

Măsura va intra în vigoare în toată Europa

De asemenea, măsura, care ar urma să intre în vigoare în toate statele membre ale Uniunii Europene, este gândită tocmai în contextul în care criza epidemiologică a dus la creșterea numărului de salariați care lucrează de acasă

Mai concret, Parlamentul European a inițiat de curând un proiect de directivă privind dreptul salariaților la deconectare. Acesta va fi definitivat în curând de Comisia Europeană. La fel ca orice altă directivă europeană, după ce va fi oficializată, aceasta va trebui transpusă în legislația națională de către toate statele membre UE.

Ce stabilește Directiva UE

Prezenta directivă stabilește cerințele minime care să le permită lucrătorilor care utilizează instrumente digitale, inclusiv TIC (tehnologia informației și a comunicațiilor – n. re.), în scopuri profesionale, să își exercite dreptul de a se deconecta și să garanteze că angajatorii respectă dreptul lucrătorilor de a se deconecta.

Directiva se aplică tuturor sectoarelor, atât publice, cât și private, și tuturor lucrătorilor, indiferent de statutul și de modalitățile lor de lucru”, scrie în proiectul de act normativ.

Ce înseamnă dreptul la deconectare

Dreptul de deconectare va însemna, practic, că salariații nu vor trebui să se mai implice în activități sau în comunicări legate de activitatea lor profesională, prin instrumente digitale, de exemplu, prin telefon sau prin laptop, în afara programului de lucru. ”Statele membre se asigură că lucrătorii cărora le-a fost încălcat dreptul de a se deconecta au acces la mecanisme rapide, eficace și imparțiale de soluționare a litigiilor și au dreptul la repararea prejudiciului în cazul încălcării drepturilor lor care decurg din prezenta directivă.

Statele membre pot oferi organizațiilor sindicale sau altor reprezentanți ai lucrătorilor posibilitatea, în numele sau în sprijinul lucrătorilor și cu aprobarea acestora, de a iniția proceduri administrative cu scopul de a asigura respectarea sau aplicarea prezentei directive”, mai scrie în documentul citat.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe