Anexă nouă la Spitalul Județean Argeș. Noua construcție va avea peste 160 de paturi, iar costul se ridică la 18 milioane de euro

Cristi Ionică 02.09.2021, 13:40

Nevoia de unități moderne de tratament și de locuri noi în spitale a determinat autoritățile județene din Argeș să se miște. După finalizarea singurului spital de stat construit după Revoluție, la Mioveni, Consiliul Județean a hotărât extinderea Spitalului Județean Argeș.

Anexă nouă la Spitalul Județean Argeș

Lucrările pentru anexa prevăzută să aibă 4 nivele și dotări europene au început exact când România intra în pandemie, în martie 2020. La un an și jumătate după, noua clădire este aproape gata să-și primească pacienții și să degreveze aglomerația vechiului spital.

Ideea construcției unei aripi moderne a Spitalului Județean a fost a vechiului președinte la C.J. Argeș, Dan Manu. Medic de profesie, acesta a știut exact nevoile și a depus mai multe proiecte în acest sens. Unul dintre ele a primit aviz abia după ce medicul a ieșit din politică și a revenit la conducerea S.M.L. Argeș.

Proiectul, în valoare de 18 milioane de euro până la această dată, prevedea o construcție pe 4 niveluri, compartimentată în felul următor: la parter Secția de Chirurgie Plastică și arși, la etajul 1 secția de Chirurgie Vasculară, la etajul 2 Blocul eperator cu trei săli de operații, iar la etajele 3 și 4 secții de cardiologie.

Anexa noua la Spitalul Judetean Arges
Anexa noua la Spitalul Judetean Arges

Ne-am asumat acest proiect ambițios tocmai în ideea că avem nevoie de sănătate. În afară de noile secții de chirurgie, Argeșul vine, în premieră, cu o secție pentru arși. În proiect avem 9 locuri însă noi sperăm să mărim numărul de paturi pe secție, a spus Adrian Nicolescu, vicepreședinte C.J.

Jumătate din costurile finale, aproape 9 milioane de euro, se regăsesc în aparatură și echipamente medicale. Toate sălile de operații, inclusiv secția de Chirurgie Plastică, vor avea dotări europene, a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean.

Termenul limită de predare a noului corp de spital este luna martie a anului viitor. Lipsurile de pe piața de construcții ar putea împinge recepția lucrării undeva în luna mai.

Ne-am confruntat cu o lipsă acută de materiale de construcții și personal. Practic, la un moment dat, cărămida dispăruse de pe piață. Să nu mai spunem că practic, în două luni, prețurile materialelor de construcție s-au dublat. O misiune extrem de grea care, iată, ne-a adus numai provocări, a spus și Bobi Marinescu, constructor.

Noua construcție va avea peste 160 de paturi, numărul total fiind stabilit la recepționarea lucrării. Spitalul are deja toate avizele în regulă, așa că va intra în serviciul public imediat după recepție.

Urmăriți Impact.ro și pe