Andreea Esca, neconsolată de Halloween. La ce trebuie să renunțe vedeta Pro Tv

Andreea Bisinicu / 30.10.2020, 13:53
Andreea Esca, neconsolată de Halloween. La ce trebuie să renunțe vedeta Pro Tv

Andreea Esca, neconsolată de Halloween. La ce trebuie să renunțe vedeta Pro Tv. E oficial, anul acesta va trebui să găsească altă soluție.

La ce trebuie să renunțe Andreea Esca, pe 31 octombrie

Greu cu Halloweenul, dar mai greu e cu pandemia de coronavirus. Adio, petreceri fastuoase. Anul acesta, vedetele autohtone nu se vor mai putea bucura de această festivitate populară. Nu vor mai avea unde să-și etaleze costumele și machiajele înfricoșătoare, care mai de care mai spectaculoase.

Sărbătoarea împrumutată de la americani, de peste ocean, nu este tocmai pe gustul tuturor. Cu toate acestea, la noi în țară sunt destul vedete care o sărbătoresc în fiecare an.

Andreea Esca, neconsolată de Halloween. La ce trebuie să renunțe vedeta Pro Tv. Ea este, cu siguranță, una dintre vedetele care îndrăgesc cel mai mult această sărbătoare. Faimoasa știristă de la PRO TV se costumează, an de an, iar aparițiile ei sunt întotdeauna fascinante și spectaculoase.

Andreea Esca se costumeaza in fiecare an, de Halloween
Andreea Esca se costumeaza in fiecare an, de Halloween

Cum s-au costumat vedetele din România de Halloween

Halloween este o sărbătoare americană care, de câţiva ani buni, a fost împrumutată şi în România. Nu numai vedetele se costumează pe 31 octombrie, ci și oameni obișnuiți care își pregătesc din timp, chiar și cu o lună înainte, personajul sau machiajul cu care vor epata în ultima zi din octombrie.

Acest festival al costumelor şi-a câştigat repede adepţi, în special în rândul celor mici sau adulților cu inimă de copil, care se pot deghiza/transforma, măcar pentru o noapte, în zâne, prinţese, vrăjitoare sau prinţi, vampiri, vârcolaci sau monștri.

Andreea Esca și fiica ei, Alexia Eram, Mihai Trăistariu, Adelina Pestrițu, Nicole Cherry, Andreea Bănică sunt doar câteva dintre persoanele publice care se pregătesc de fiecare dată, pe 31 octombrie, pentru a epata prin costume strălucitoare sau înfricoșătoare, la evenimentele mondene, realizate cu ocazia Halloweenului.

În 2019, lumea filmului a pus stăpânire pe ideile vedetelor. Mihai Trăistariu i-a dat viață „nebunului” de Joker, în timp ce Alexia Eram și Adelina Pestrițu au ales, amândouă, același personaj enigmatic: vrăjitoarea Maleficent.

Care sunt superstitiile legate de noaptea de Halloween
Care sunt superstitiile legate de noaptea de Halloween

Ce tradiții și superstiții sunt de Halloween

Chiar dacă în zilele de astăzi, Halloween-ul este mai mult o petrecere, un prilej de a te distra, originile sărbătorii sunt mult mai sumbre.

Este o ceremonie de origine celtică, asimilată de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea, în principal prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Potrivit celor de la Playtech, Halloween-ul ar avea ca echivalent diferite alte sărbători, cum ar fi Dia de los Muertos, din Mexic sau Festivalul Samhain, al celților.

Legendele spun că vechii celţi credeau că graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo nu mai e la fel de bine păzită în ziua de Samhain. În ziua de 31 octombrie, se spune că tuturor spiritelor le este permisă intrare în lumea noastră.

Astfel, strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite.

Supersiția spune că în noaptea de Halloween, dacă stai la masă cu familia şi prietenii, trebuie să vorbeşti tare. Răzi, fă zgomot, spune glume, pentru a alunga spiritele defuncţilor. Dacă stați în tăcere, miturile spun că vor veni să vi se alăture la masă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI