Andreea Berecleanu, detalii surpriză despre noua activitate după plecarea de la Antena 1: ”Am întâlniri cu clienți, medici străini”

Diana Radu 21.02.2020, 09:44
Andreea Berecleanu, detalii surpriză despre noua activitate după plecarea de la Antena 1: ”Am întâlniri cu clienți, medici străini”

După 17 ani în care Andreea Berecleanu a prezentat știrile Observator, jurnalista a decis să se retragă. Anunțul a fost făcut public de postul care a consacrat-o, Antena 1, pe data de 19 februarie. De atunci toată lumea se întreabă de ce a ales moderatoarea să plece și mai important ce va face de acum înainte. Iată ce a răspuns Andreea Berecleanu la aceste întrebări.

Ce va face Andreea Berecleanu după plecarea de la Antena 1

Ei bine, la această întrebare răspunsul vine chiar de la jurnalistă. Andreea Berecleanu a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Click că a ales să părăsească Antena 1 din cauza constrângerilor și a presiunii pe care o resimțea asupra activității sale jurnalistice. De asemenea, prezentatoarea a subliniat că decizia de a pleca nu a fost ”un moft”, ci o necesitate, deoarece principiile sale nu mai erau respectate.

”Regret mulți oameni din Antena, regret faptul că nu am putut să îmi mai desfășor meseria care îmi plăcea enorm conform principiilor mele, dar rămân un jurnalist activ. Nici nu am cum altfel după 27 de ani de activitate fără întrerupere. Decizia de a pleca nu e un moft. De ce spun asta? Au existat în istoria Antenelor momente dificile și nu am abandonat. Spre deosebire de alți colegi de la stații concurente, din motive independente de voința mea, am fost nevoită să trec prin situații complicate din punct de vedere tehnic odată cu mutarea de 3 ori în sedii diferite. Asta a venit la pachet cu un tip de stress inimaginabil și chiar momente din timpul emisiei cărora nici nu știu cum am reușit să le fac față. Eu am fost solidară cu aceste situatii, nu m-am văitat, am mers mai departe fără ca spectatorul să observe un disconfort pe care eu îl aveam”, a declarat Andreea Berecleanu pentru Click.

Andreea Berecleanu, ANtena 1, Observator
Ce va face Andreea Berecleanu după plecarea de la Antena 1

Cât despre ceea ce va face după plecarea de la pupitrul Observatorului, Andreea Berecleanu a declarat că va rămâne în continuare activă în mediul online, acolo unde are o comunitate uriașă de urmăritori și acolo unde conținutul îi aparține în totalitate. În plus, jurnalista are o firmă de comunicare în care vrea să se implice mai mult, așa că a început să meargă la întâlniri cu clienți și să participe la conferințe.

Jurnalista se declară împăcată și fericita cu decizia pe care a luat-o, și anume aceea de apleca de la Antena 1. Andreea a mai spus că beneficiază de toată susținere familiei în acest sens, căreia vrea să îi dedice timpul pe care televiziunea i l-a răpit.

”Iată că cei 45 de de ani pe care îi împlinesc peste o lună vin cu o schimbare. Să nu uităm că jurnalismul are mai multe fațete. Degeaba știi să scrii o știre politică dacă ai uitat să fii creativ sau nu ai fost niciodată. Eu nu sunt în pană de idei și sunt un journalist de avangradă (…). Eu am avut inspirație încă de acum 7-8 ani să merg în paralel și cu televiziunea și cu online-ul. E motivul pentru care comunitatea mea din social media este uriașă, conținutul îmi aparține integral, și asta se va întâmpla de acum încolo. Pe mine mă interesează în acest moment dezvoltarea mea în domeniul marketingului digital. Am o firmă de comunicare, merg la conferințe, am întâlniri cu clienți, medici străini (…).Îmi doresc să umplu acel timp care era dedicat televiziunii bucurându-ma mai mult de clipe alături de familia mea”, a conchis vedeta.

Cea care o va înlocui pe Andreea Berecleanu la Observator din primăvară este jurnalista Alessandra Stoicescu. Așadar, peste câteva luni, Alessandra Stoicescu va fi cea care își va da întâlnire cu telespectatorii jurnalului de știri în fiecare seară de la ora 19:00. Alessandra Stoicescu a mai prezentat timp de șapte ani Observatorul împreună cu Lucian Mândruță, însă a pus capăt contractului pentru a avea propria emisiune la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe