Anchetă UEFA după România-Armenia. Ce au declarat oficialii oaspeților în presa din țara lor

Andrei Cezar 12.10.2021, 15:32
Anchetă UEFA după România-Armenia. Ce au declarat oficialii oaspeților în presa din țara lor

România a jucat primul meci pe noul stadion Ghencea. Prima reprezentativă s-a întors în ”Templul fotbalului românesc” după 12 ani, iar așa cum obișnuia și în trecut, arena Stelei le-a purtat noroc și de această dată tricolorilor. Selecționata lui Mirel Rădoi a câștigat împotriva Armeniei, scor 1-0, prin golul marcat de Alexandru Mitriță în prima repriză. La finalul partidei, spiritele s-au încins, iar suporterii echipei naționale și membri din staff-ul Armeniei s-au încăierat.

Incidentele de la meciul România-Armenia, de pe stadionul Ghencea, anchetate de UEFA?

Totul a pornit după fluierul de final al partidei de pe stadionul Ghencea. Unul dintre fanii naționalei României ar fi aruncat cu bere către banca tehnică a Armeniei, iar mai mulți membri din staff-ul oaspeților au urcat în tribună și au ripostat.

S-a produs o încăierare în toată regula, iar până la intervenția stewarzilor s-au împărțit și câțiva pumni. Conflictul a fost aplanat în cele din urmă de oamenii de ordine.

La finalul partidei, șeful departamentului de Relaţii Publice al Federaţiei de Fotbal din Armenia a anunțat că incidentele de luni seara vor constitui subiect de anchetă pentru UEFA, Hayk Karapetyan ironizând totodată ospitalitatea românilor.

Comisia de disciplină va lansa o investigaţie şi va lua o decizie. Dar suntem foarte «mulţumiţi» de ospitalitatea românilor. A fost o ospitalitate foarte bună“, a declarat Hayk Karapetyan pentru presa din țara sa, potrivit Digi Sport.

Fără a face referire la incidentele din tribune, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, s-a declarat impresionat de atmosfera creată în tribune de suporterii echipei naționale.

De acum încolo punem temelia unor noi victorii şi bucurii aici. Asta sper să fie Ghencea de acum încolo. E un stadion potrivit pentru fotbal, iar lumea e bună cunoscătoare. Publicul ăsta a fost extraordinar, o atmosferă extraordinară, chiar dacă n-a fost stadionul plin“, a spus Stoichiţă la GSP Live.

Ancheta UEFA dupa Romania-Armenia. Ce au declarat oficialii oaspetilor in presa din tara lor
Ancheta UEFA dupa Romania-Armenia. Ce au declarat oficialii oaspetilor in presa din tara lor

Joaquin Caparros: ”Calmați-vă, vom lupta până la capăt!”

Selecționerul Armeniei a vorbit, la finalul meciului de pe noua arenă Ghencea, despre evoluția elevilor săi din meciul cu România. Caparros a recunoscut că Armenia nu a avut o prestație bună, în special în prima repriză, însă a dat asigurări că lupta pentru baraj se va duce până la final.

Nu am jucat bine în prima repriză și schimbările au fost făcute cu scopul de a schimba ritmul jocului. Nu am putut avea posesia în prima repriză, a fost o problemă. Trebuie să lucrăm la asta pentru a evita goluri asemănătoare în viitor.

Putem egala în repriza a doua, și dacă am fi făcut-o, cred că ar fi fost corect. Jucătorii merită felicitați pentru eforturile făcute în partea a doua.

Sigur, situația noastră s-a complicat, dar vom continua să luptăm atâta timp cât avem șanse matematice. Selecționatele Armeniei, României și Macedoniei de Nord sunt foarte echilibrate. Norocul sportiv a fost cu noi în Armenia, dar n-a existat astăzi.

Micile detalii sunt cruciale pentru victorie. Calmați-vă, lupta continuă până la final. Trebuie să aveți răbdare până la capăt”, a declarat antrnorul Armeniei.

Urmăriți Impact.ro și pe