EXCLUSIV

Anca Pandrea a ajuns să-și dezmoștenească fina. Cum a decis să nu mai vorbească deloc cu familia ei (Exclusiv)

Iancu Andreea 28.11.2021, 08:40
Anca Pandrea a ajuns să-și dezmoștenească fina. Cum a decis să nu mai vorbească deloc cu familia ei (Exclusiv)

Actrița Anca Pandrea și regretatul Iurie Darie au format ani buni o pereche apreciată pentru sentimentele intense de iubire. La nouă ani de la moartea actorului, soția sa încă nu poate trece peste suferința pierderii sale. Actrița, în vârstă de 75 de ani, este însă conștientă ca la un moment dat va părăsi această lume și se străduiește să facă tot posibilul pentru a păstra vie memoria lui Iurie Darie și a sa. De aceea, încă de pe vremea când trăia celebrul actor, cei doi soți au decis ce să facă cu averea, mai exact casa în care locuiau. Pentru că nu au avut copii, Iurie și Anca au ales să doneze locuința finuței lor. De curând însă, un aspect care a deranjat-o pe Anca Pandrea a făcut-o să o dezmoștenească pe fina sa.

Cum a ajuns Anca Pandrea să-și dezmoștenească fina. Totul a escaladat după moartea lui Iurie Darie

Pentru că nu au moștenitori de sânge, Anca Pandrea și Iurie Darie luau o decizie importantă și matură cu privire la averea care rămâne în urma lor. Pe vremea când regretatul actor era în viață, cei doi soți stabileau că locuința în valoare de 100.000 de euro, situată în centrul Bucureștiului, îi va reveni Siminei, fina pe care cuplul a botezat-o. La câțiva ani distanță de la această decizie, Anca Pandrea a ajuns să-și dezmoștenească fina, iar motivul este complet neașteptat.

Casa în care locuiește actrița în prezent este situată lângă Spitalul Florească și este moștenire de la bunica sa din partea tatălui. După ce Iurie Darie a plecat la cele sfinte, Anca Pandrea a decis să-și facă testamentul și a ales să lase averea sa Siminei, o fetiță ce avea pe atunci doar patru ani, însă pe care cuplul o avea la suflet pentru că fusese botezată de ei.

Anca Pandrea a decis să-și dezmoștenească fina
Anca Pandrea și regretatul Iurie Darie

„Noi o iubim tare mult pe cea mică.”

M-am gândit la treaba asta că eu nu am copii și cui va rămâne casa, așa că l-am întrebat pe Iura dacă are ceva împotrivă să i-o dăm finuței noastre. A acceptat și s-a bucurat. A fost gând la gând, așa că am donat-o finuței încă de când era Iura în viață. Noi o iubim tare mult pe cea mică.

S-a lipit de sufletul nostru, iar cu părinții ei ne înțelegem și ne ajutăm. Când am avut centrala stricată în casă, finul meu a adus pe cineva și am montat una nouă. O să stau în casa asta până mor, apoi o să fie casa finuței, declara Anca Pandrea, în urmă cu ceva timp.

Ce a determinat-o pe actriță să se răzgândească

Actrița și-a schimbat însă decizia la doar câțiva ani de la moartea actorului, iar în prezent a întrerupt orice legătură cu familia finuței sale. Casa nu va mai fi lăsată moștenire fetei, ci se va transforma în casă memorială, conform dorinței actriței. Anca Pandrea a luat această decizie după ce tatăl finei sale a recunoscut că nu îi plac cimitirele, motiv pentru care a evitat mereu să meargă împreună cu actrița la mormântul lui Iurie Darie.

Taica-su mi-a zis că nu-i plac cimitirele, după ce a murit Iura, când i-am întrebat dacă merg cu mine la mormânt. Nu am vrut să mai aud de el, de ceva timp am rupt orice legătură. Am prietene care m-au ajtat mult atunci când eu nu am putut s ajung la Iura la mormânt.

S-au dus ele și au făcut tot ce trebuie. Nu am putut să mă duc luna asta, când s-au făcut nouă ani de la moartea lui. Abia ieșisem din izolare, că am avut Covid, iar afară era frig, a declarat Anca Pandrea pentru playtech.ro.

Transformă locuința în casă memorială

Dorința arzătoare a actriței este ca toată lumea să ajungă să îl cunoască pe Iurie al ei, pentru care Anca Pandrea încă poartă o dragoste specială. Amintirile cu el sunt deosebite și de aceea nu poate renunța la ele. Chiar la moartea partenerului său, actrița a comandat o placă comemorativă pe care a montat-o pe un perete exterior al clădirii. Pentru a duce numele lui Iurie Darie mai departe, actrița a decis să transforme locuința sa într-o casă memorială, care să rămână astfel și după moartea sa.

Vreau să fac aici casă memorială. Iar în încăperea de la intrare, acolo unde o perioadă eu și Iura am avut o mică afacere cu vin, să fac o expoziție cu lucrările lui Iura al meu. Vreau să-i păstrez vie memoria lui Iura și chiar și pe a mea, atunci când nu voi mai fi.

Tablourile cele mai reușite o să le donez însă unui muzeu, care să fie vizitat de cei care iubesc arta și cultura. Probabil, tineretul nu va avea curiozitatea să viziteze casa memorială, dar la un muzeu creațiile lui sunt mai vizibile, a mai spus aceasta pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...