ANALIZĂ. Ar trebui legalizată prostituția în România? Cât și ce ne-ar costa un asemenea demers

Dan Mlădinoiu / 12.08.2020, 10:47
ANALIZĂ. Ar trebui legalizată prostituția în România? Cât și ce ne-ar costa un asemenea demers

Cea mai veche meserie din lume, deși a ființat legal în România precomunistă, este/rămâne prohibită. În Europa, țări care ne fac cu batista, mai în toate domeniile, de la distanțe apreciabile, cum ar fi Olanda, Germania, Austria, Elveția, Grecia, Turcia, Ungaria, Letonia prostituția este mai actuală și mai profitabilă ca oricând. La noi, însă, după 1990, andropauza unui Iliescu, Bârladeanu, Mazilu, Marțian ș.a., precum și morala de liber cugetători au fost arborate în vârful lăncii unui tricolor cu gaură în mijloc. 

Legalizarea prostituției în România: argumente pro și contra

Prostituției legalizate i-a fost pusă la căpătâiul retezat o imensă Cruce de Piatră. Dacă cineva își imaginează că nurii contra cost au luat calea extincției are discernământul unui “copil de țâță uitat de mumă-sa-n tramvai.” Dimpotrivă, principiul fructului oprit funcționează mai abitir ca niciodată, dând cu tifla cerbiciei cu care sunt promovate valorile creștine. Negoțul cu femei nu este doar un fenomen, ci o redutabilă industrie ce produce la nivel mondial piscuri de bani. La această incomensurabilă plusvaloare privesc de jos în sus faimoase lanțuri de firme producătoare de automobile, transport, electroctronice, turism, pescuit ș.a.m.d.

Argumente ”pentru”

Raționament adus în favoarea trecerii stabilimentelor în curtea legii, cu sau fără felinar roșu la ușă:

 1. Crearea de locuri de muncă într-o Românie în care rata șomajului a sărit de mult gardul admiterii decente. Câteva procente în minus la acest capitol al practicării “sportului” la orizontal n-ar fi o bagatelă.
 2. Aportul financiar la bugetul de stat prin taxele și impozitele aferente.
 3. Medicii s-ar ocupa regulat de tratamentul și profilaxia maladiilor cu transmitere sexuală și, implicit, alte venituri aduse trezoreriei naționale. 
 4. Magistrații pot fi degrevați de soluționarea multor dosare de viol, omucidere, trafic de carne vie. Prin ricoșeu, brutelor cu mintea plecată în pribegie, mânate doar de instincte animalice, nu le-ar mai plăti sejururile și hrana contribuabilul român. Din toate acestea ar rezulta o ameliorare a disfuncțiilor financiare.
Argumente pentru legalizarea prostituției în România
Argumente pentru legalizarea prostituției în România
 1. Scăderea numărului de agresiuni fizice
 2. Practicantele acestei milenare profesii au o carieră scurtă din motive lesne de înțeles. Drept care, „piața” ar fi alimentată incontinent cu trufandale, deoarece amorul la vârsta a III-a seamănă cu jocul de biliard, în care tacul e înlocuit cu o funie.
 3. Asigurarea confortului fizico- psihic induce un coeficient suplimentar de sănătate consumatorilor unor astfel de servicii.

Argumente ”împotrivă”

 1. Ocrotirea valorilor conjugalității parafate la Starea Civilă.
 2. Adulterul este un soi de infracțiune, cel puțin morală, însă e identic de bătrân ca prostituția însăși. Apoi, de obicei, când strungarul măsoară cu micrometrul, la muncă, un cilindru, nu are habar dacă în același timp soția sa măsoară minutele de performanță ale amantului.
 3. Prevederile canoanelor bisericești în privința preacurviei. Trec sub tăcere unele încălcări ale acestora de către înșiși purtătorii de rase mai lungi decât fustele fetelor din vitrinele de la Amsterdam.
 4. Cred că o eventuală legalizare a prostituției în România ar dura mai mult decât edificarea piramidelor din Valea Regilor.
 5. Nu văd ce partid și-ar asuma, cel puțin ca propunere, o asemenea piatră de moară, pentru că nu cunoaște urmarea. Poate trage un as de treflă sau un biet doiar de pică… de tot.

Ați fi de acord cu legalizarea prostituției în România?

Publicată de Vocea.biz pe Miercuri, 12 august 2020

“Omul nu evoluează, nu devine, ci se dumirește”, ne amintea cândva Noica. Acestea fiind menționate, vă invităm să participați cu opiniile dumneavoastră la prezentul sondaj propus de impact.ro. Asta și pentru că “ideile mari vin pe vârful picioarelor”, cum zicea Nietzsche odinioară. Ele, ideile, pot promova prostituția sub acoperământ legal ori nu. Depinde de legiuitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI