Ana Bogdan, discurs emoționant după câștigarea primului trofeu WTA din carieră. „Nu am mai trăit asemenea momente”

Ioana Bucur 07.08.2022, 19:01
Ana Bogdan, discurs emoționant după câștigarea primului trofeu WTA din carieră. „Nu am mai trăit asemenea momente”

O premieră pe care o aștepta de la începutul carierei. Ana Bogdan a ținut un discurs emoționant după ce a câștigat primul său turneu WTA. Sportiva a învins-o în finala de la BCR Iași Open, în trei seturi, pe jucătoarea Panna Udvardy din Ungaria.

Ana Bogdan a câștigat primul trofeu WTA din carieră

Ana Bogdan traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei sale. După ce a ajuns până în finala turneului de la Varșovia, unde a fost învinsă de Caroline Garcia, românca tocmai a câștigat primul său turneu WTA.

„Pot să spun că mi-am gestionat emoțiile foarte bine azi. Am vrut să joc cu mintea limpede, fără presiune, dar a fost destul de greu. Tactic, am fost foarte bine pregătită, la nivel de setup mental am știut tot timpul ce am de făcut.

Am rămas concentrată la fiecare punct și mi-am spus mereu că voi învinge”, a declarat Ana Bogdan, imediat după calificarea în ultima etapă a turneului de categorie WTA 250 din Polonia.

Duminică, Ana Bogdan, numărul 75 în clasamentul WTA, a obținut marele premiu de la BCR Iași Open. În trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-1, ea s-a impus în fața sportivei Panna Udvardy din Ungaria.

Ana Bogdan s-a calificat in semifinalele turneului WTA de la Varsovia. Cati bani primeste romanca pentru victorie
Ana Bogdan. Sursă foto: Facebook

„Nici nu mai am cuvinte!”

Victoria i-a adus un premiu în valoare de 15.000 de dolari, precum și 60 de puncte WTA, ceea ce înseamnă că luni, ea va avansa 12 locuri în ierahie, până pe poziția 63.

La festivitatea de premiere, sportiva a ținut un discurs emoționant în fața publicului.

„Nici nu mai am cuvinte! Vreau să vă spun că este cel mai emoționant meci din carieră. Nu știu dacă am mai trăit asemenea momente pe terenul de tenis. Vă mulțumesc și vă iubesc din suflet!

Felicitări, Panna! Îți urez mult succes în turneele următoare, mai ales în SUA, va fi un drum lung, dar sunt sigură că vei reuși. Îți mulțumesc, m-ai ajutat să-mi ridic nivelul astăzi.

Îi mulțumesc surorii mele, am făcut tot felul de tactici împreună (n.r. – râde). Îi mulțumesc și fizioterapeutului meu, Alex, fără de care nu aș putea alerga cum alerg în fiecare zi. Le mulțumesc și părinților mei, care sunt acasă.

Este un turneu foarte bine organizat și mă bucur că am venit aici și a fost o săptămână absolut minunată. Vă mulțumesc tare mult! Este cel mai frumos și cel mai special trofeu și cu siguranță are un loc aparte în sufletul meu”, a spus Ana Bogdan

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...