An şcolar 2020-2021. Când intră elevii din fiecare clasă în vacanţă

Iancu Andreea, George Capoeanu 26.05.2021, 14:24
An şcolar 2020-2021. Când intră elevii din fiecare clasă în vacanţă

Nici nu au revenit bine elevii în bănci, după ce au participat în mare parte la cursurile online din pricina restricțiilor, că se pregătesc să intre în vacanță. Structura pentru acest an școlar 2020-2021 anunță vești bune pentru elevii din fiecare ciclu de învățământ, care așteaptă cu sufletul la gură vacanța mare. Află când urmează să intre elevii în vacanță, în funcție de clase.

Structură an școlar 2020-2021. Când intră elevii în vacanță

Pandemia de coronavirus a dat peste cap învățământul din România, elevii și profesorii fiind nevoiți să se adapteze noilor măsuri menite să împiedice răspândirea virusului. Totuși, calendarul pentru acest an școlar 2020-2021 se păstrează conform modificărilor efectuate în martie. Astfel, primii elevi care vor intra în vacanță vor fi cei din clasele terminale, a XII-a și a XIII-a, pentru care cursurile se încheie pe 4 iunie.

Aceștia sunt urmați de cei din clasa a VIII-a și de micuții care merg la grădiniță, dar și de elevii claselor de școală generală și liceu. În privința învățământului profesional și tehnic, există unele modificări care scurtează anul școlar cu o săptămână. Acești elevi vor încheia ciclul școlar în luna iulie. Totodată, cei care se află înscriși în învățământul profesional și la calificarea „Asistent medical generalist” vor termina cursurile în august.

Structură an școlar 2020-2021
Când vor intra elevii din România în vacanță

Când se încheie cursurile în funcție de clase

Ordinul ministrului Educației, care a intrat în vigoare la finalul lunii martie, a modificat structura anului școlar 2020-2021. Astfel, a fost introdusă vacanța din aprilie și a fost redus anul școlar cu o săptămână pentru toate structurile de învățământ. Semestrul al doilea urmează să se încheie la alte date decât cele inițiale.

  • Elevii din clasa a VIII-a (pentru care urmează Evaluarea Națională) încheie cursurile vineri, 11 iunie 2021
  • Elevii din clasele a XII-a zi și clasele a XIII-a seral și frecvență redusă (pentru care urmează Bacalaureatul – probe scrise) încheie cursurile vineri, 4 iunie 2021
  • Elevii din grupele de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) încheie cursurile vineri, 25 iunie

Care este calendarul sfârșitului de an școlar pentru liceeni

În cazul cursurilor din învățământul profesional și tehnic, anul școlar 2020-2021 se încheie astfel:

  • Elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale, încheie cursurile în 16 iulie 2021
  • Elevii din învăţământul profesional încheie cursurile în 16 iulie 2021
  • Elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri încheie cursurile în data de 16 iulie
  • Pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de 42 de săptămâni, cursurile se încheie în 27 august 2021.
Urmăriți Impact.ro și pe