Amintiri din comunism: Gheorghe Turda povestește cum se îmbătau și se băteau nuntașii. „Cu parul, de la palincă”

Badea Violeta 11.08.2022, 18:57

Gheorghe Turda este, fără îndoială, unul dintre dintre cei mai cunoscuți și mai solicitați cântăreți de muzică populară de la noi din țară.  De-a lungul carierei sale impresionante, artistul a fost invitat să întrețină atmosfera la numeroase nunți. De curând, acesta a dezvăluit cum petreceau nuntașii în perioada comunismului. Potrivit interpretului, nu de puţine ori se întâmpla ca invitații să se îmbete și să se ia la harță!

Cum se distrau românii la nunți în perioada comunistă. Gheorghe Turda a făcut mărturisiri neașteptate

Gheorghe Turda nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică populară din toate timpurile. Până la cei 74 de ani ai săi, artistul a văzut multe, mai ales la evenimentele la care a fost invitat să cânte.

De curând, acesta a povestit câteva amintiri inedite de când mergea la nunțile din comunism. Artistul nu a putut să uite de certurile dintre invitații, care consumaseră ceva mai multă palincă. Când lucrurile degenerau, solistul își amintește că sosea imediat miliția, care nu statea la discuție și deschidea dosare penale.

„Pe vremuri, din cauza băuturii, căci unora li se mai urca palinca la cap, începea scandalul. Palinca îi pornea la bătaie. Eram tânăr și am asistat la niște dispute de genul acesta, s-au bătut cu parul, au scos cuțitele.

Până venea Miliția, se băteau și se tăiau între ei, apoi intrau în tribunale. Acum s-au potolit pe la nunți, legile sunt cu mult mai aspre și mai neiertătoare”, a dezvăluit Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Gheorghe Turda 1
Gheorghe Turda

„Era să mă căsătoresc în Săpânța”

În tinerețe, Gheorghe Turda spune că nu a dus lipsă de admiratoare. Marele artist a mărturisit că în zona natală, femeile îl adorau pentru că era chipș și îndrăzneț. De asemenea, artistul spune că a fost foarte aproape să se căsătorească cu fata popii.

„Era să mă căsătoresc în Săpânța, aveam multe admiratoare, în anii tinereții. Era cât pe ce să mă însor cu fata popii, am avut și o iubită farmacistă. Dar eu m-am căsătorit în Regat, cu Betty, fostă prim-balerină a Ansamblului Rapsodia.

Femeile din Săpânța nu sunt îndrăznețe, bărbatul face primul pas, el propune. Femeia nu îl provoacă pe bărbat. Sunt însă alte metode de a comunica, tacite, în care femeia îi dă de înțeles unui bărbat că îl place”, a declarat Gheorghe Turda pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...