Amestecul genial care curăţă perfect rosturile. Faianţa şi gresia ta vor arăta ca noi

Andra Daoud 08.12.2021, 13:05
Amestecul genial care curăţă perfect rosturile. Faianţa şi gresia ta vor arăta ca noi

Gresia și faianța pot reprezenta o adevărată provocare atunci când vine vorba despre curățenie. Mizeria și mucegaiul care se adună în rosturi pot fi greu de îndepărtat, indiferent ce detergent special ați folosi. Soluția pentru a reda aspectul impecabil al rosturilor este însă una la îndemână, ieftină și ușor de preparat acasă. Aveți nevoie doar de trei ingrediente, iar rezultatul este garantat.

Amestecul care curăță perfect rosturile

De cele mai multe ori, atunci când facem curățenie generală, apelăm la soluții de curățare care mai de care mai promițătoare. Nu întotdeauna acestea se ridică la nivelul așteptărilor și putem avea surpriza ca murdăria să rămână tot acolo. Din acest motiv, nu ar strica să ne îndreptăm atenția, din când în când, către remedii casnice. Iar un exemplu perfect în acest sens este un amestec de trei ingrediente care curăță rapid și eficient petele negre din rosturile de la gresie și de la faianță.

Primul ingredient și cel care face minuni pentru îndepărtarea mucegaiului este apa oxigenată. Aveți nevoie de 60 ml de apă oxigenată, pe care o veți amesteca cu 60 g bicarbonat de sodiu și cu puțin detergent de vase. Puneți cele trei ingrediente într-un bol și amestecați bine, până când obțineți o pastă omogenă și consistentă.

Aplicați amestecul pe rosturi, folosind o periuță sau un burete, și lăsați să acționeze timp de 5-10 minute. După ce timpul s-a scurs, curățați cu un burete sau cu o cârpă umedă. Amestecul dizolvă mucegaiul și murdăria, iar acestea vor dispărea imediat. Este important să purtați mănuși atunci când curățați baia sau bucătăria folosind acest amestec, pentru că vă poate afecta pielea.

Amestecul genial care curăţă perfect rosturile. Faianţa şi gresia ta vor arăta ca noi
Amestecul genial care curăţă perfect rosturile. Faianţa şi gresia ta vor arăta ca noi

Apa oxigenată, un remediu de nădejde în gospodărie

Cea mai cunoscută utilizare a apei oxigenate este în dezinfectarea rănilor și îngrijirea plăgilor. Dincolo de efectul antibacterian cunoscut, apa oxigenată poate fi folosită ca remediu în gospodărie pentru multe lucruri, iar pasta cu bicarbonat, detergent de vase și apă oxigenată este doar un exemplu în acest sens.

Puteți folosi apă oxigenată pentru a curăța periuța de dinți, de exemplu. Periuța trebuie schimbată la fiecare trei luni, dar în acest timp trebuie dezinfectată periodic. Puneți apă oxigenată într-un pahar și scufundați periuța de dinți în ea. Lăsați-o așa peste noapte, iar dimineața clătiți-o cu multă apă rece.

Apa oxigenată (sau peroxidul de hidrogen) este eficientă și pe post de înălbitor. Petele dificile de vin, cerneală, cafea sau suc de fructe pot fi îndepărtate cu ajutorul apei oxigenate. Atenție însă, poate fi folosită doar pe țesături de culoare albă, în caz contrar este posibil să decoloreze hainele. Puneți puțină apă oxigenată pe pată, lăsați câteva minute să acționeze, după care puteți spăla haina cum o faceți de obicei.

Urmăriți Impact.ro și pe