Americanii nu mai au încredere în Joe Biden. Popularitatea președintelui SUA, în cădere

Anca Manolica 06.10.2022, 12:58
Americanii nu mai au încredere în Joe Biden. Popularitatea președintelui SUA, în cădere

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de Reuters și Ipsos, Joe Biden a pierdut încrederea americanilor. cota de susținere publică de care se bucura președintele SUA scăzut în această săptămână, atingând aproape cel mai mic nivel din timpul mandatului său de lider de stat. Și mai sunt doar cinci săptămâni până la alegerile din 8 noiembrie.

Americanii și-au pierdut încrederea în Joe Biden

Un sondaj realizat Reuters și Ipsos în mediul online arată că lui Joe Biden i-a scăzut cota de susținere publică de care se bucură acesta. Vreme de două zile, au fost chestionați 1.003 cetățeni americani de pe întreg teritoriul SUA, dintre care 448 declarați democrați și 383 republicani.

Datele rezultate au arătat că doar 40% dintre locuitorii din Statele Unite consideră că președintele Joe Biden are performanțe profesionale notabile, în scădere cu un procent față de un alt sondaj de opinie ce a fost realizat cu numai o săptămână înainte.

Popularitatea liderului este în scădere

Având în vedere că popularitatea liderului american este în scădere, nu este scos din calcul ca Partidul Democrat să piardă puterea în Camera Reprezentanților în luna noiembrie și, probabil, chiar și în cea a Senatului, în urma alegerilor de peste cinci săptămâni.

Popularitatea lui Joe Biden este în cădere
Popularitatea lui Joe Biden este în cădere

Joe Biden a devenit președinte Statelor Unite ale Americii în ianuarie 2021, în plină pandemie de coronavirus, când aceasta deja crease numeroase probleme de natură socio-economică la nivel mondial. Ba mai mult, în lunile mai și iunie ale acestui an, popularitatea acestuia coborâse chiar până la 36%, potrivit Reuters.

Alegeri intermediare pe 8 noiembrie

Pe 8 noiembrie 2022, cetățenii din America vor alege toți cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților de la Washington, o treime din Senat și 39 de guvernatori, precum și alți oficiali de la nivelul statelor și orașelor. Acestea sunt alegeri intermediare, privite adesea ca un referendum despre partidul aflat la guvernare.

Conform tendințelor electorale din ultimii ani, partidul care se află la putere (în acest caz, democrații) pierde aproape întotdeauna mandate în alegerile intermediare. În acest an, poziția Partidului Democrat este afectată și de explozia inflației, cu prețuri în creștere la alimente, combustibili și chirii.

În ultimele săptămâni, Joe Biden a ținut mai multe discursuri în care a descris alegerile din noiembrie nu ca un referendum despre economie sau performanțele sale în fruntea țării, ci ca pe o alegere între Partidul Democrat și Partidul Republican, pe care l-a descris în termeni duri drept o amenințare pentru democrație.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...