Americanii instalează rachete în Asia, acțiunea e îndreptată împotriva Chinei. ”Cea mai mare amenințare din secolul 21”

Ioana Bucur 11.03.2021, 17:48
Americanii instalează rachete în Asia, acțiunea e îndreptată împotriva Chinei. ”Cea mai mare amenințare din secolul 21”

Armata SUA se pregătește să pună în aplicare un plan ce ar putea tulbura apele, în contextul unor tensiuni uriașe între state. Americanii instalează rachete în Asia. Acțiunea agresivă este îndreptată împotriva Chinei. Oficialii au dezvăluit care este „cea mai mare amenințare din secolul 21”.

Americanii instalează rachete în Asia

Americanii instalează rachete în Asia. Liderii armatei Statelor Unite ale Americii au pus ochii pe China. Philip S, Davidson, șeful Comandamentului pentru spațiul Indo-Pacific a declarat, în timpul unei audieri în Congresul american, că SUA trebuie să instaleze urgent un sistem apărare cu rachete de la sol pe Insula Guam pentru a se putea asigura o protecție de 360 de grade, în cazul în care China, „cea mai mare amenințare strategică de securitate pe termen lung din secolul 21”, ar lansa un atac, anunță Washington Times.

„Într-un profund contrast cu viziunea noastră deschisă şi liberă, Partidul Comunist din China promovează un sistem închis şi autoritar funcţionând prin oprimare internă şi agresiune externă. Abordarea periculoasă a Chinei în regiune cuprinde un efort total de a exercita coerciţie, corupe şi prăbuşi guverne, afaceri, organizaţii şi populaţii din regiunea Indo-Pacific”, a explicat Philip S, Davidson, șeful Comandamentului pentru spațiul Indo-Pacific. El a adăugat că pericolul reprezentat de statul chinez vine din „eroziunea descurajării convenționale vizavi de Republica Populară China”.

În timpul audierilor din Congresul american, șeful Comandamentului pentru spațiul Indo-Pacific a cerut 4,7 miliarde de dolari din bugetul apărării pentru a putea răspunde amenințării din partea Chinei.

Americanii instalează rachete în Asia
Armata SUA pregătește o linie defensivă în cazul unui atac lansat de China

Ce se va întâmpla la baza americană de la Câmpia Turzii

La sfârșitul anului 2020, când a venit momentul ca bugetul apărării pe anul fiscal 2021 să fie finalizat și adoptat, s-a decis unul dintre cei mai importanți pași făcuți de Pentagon în ultimii șase ani, iar „ținta” este chiar România. Baza americană de la Câmpia Turzii s-ar putea transforma într-unul dintre cele mai importante puncte strategice din regiunea Mării Negre și estul Europei. Bugetul apărării prevede investiții de peste 130 de milioane de dolari, ce ar urma să fie făcute în modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Acesta ar putea deveni, astfel, un hub operațional major al Forțelor Aeriene ale SUA în regiunea Mării Negre și în estul Europei. Dezvoltarea Bazei 71 ar avea un scop precis, și anume descurajarea Rusiei, fiind cea mai mare investiție făcută de Armata SUA  într-o țară străină, în ultimii șase ani.

Planul pentru baza americană de la Câmpia Turzii este impresionant și vizează dezvoltarea Bazei 71 pe mai multe planuri. Potrivit proiectului de dezvoltare, 11 milioane de dolari vor asigura construirea unei platforme pentru materialele periculoase, pentru creșterea capacității de stocare de combustibil se vor cheltui 32 de milioane de dolari, iar 19,5 vor fi investiția pentru realizarea unor zone de staționare a aeronavelor, inclusiv a celor folosite pentru transportul strategic. 68 de milioane de dolari, cea mai mare parte a investiției, se vor duce pe ridicarea unor depozite pentru echipamente și materiale prepoziționate, a unor hangare pentru avioane de luptă pentru dotarea bazei de la Câmpia Turzii cu vehicule și provizii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...