Americanii îi dau ”decisiva” lui Vladimir Putin chiar în România. Ce va face armata SUA

Madlen Moraru 11.07.2020, 17:18
Americanii îi dau ”decisiva” lui Vladimir Putin chiar în România. Ce va face armata SUA

Americanii reușesc să marcheze ”decisiva” pentru Vladimir Putin, chiar în țara noastră. În acest sens, baza militară de la Câmpia Turzii devine un punct cheie în ceea ce privește zona NATO.

Americanii îi dau ”decisiva” lui Vladimir Putin chiar în România. Ce va face armata SUA

Baza militară de la Câmpia Turzii, în județul Cluj, urmează să fie transformată într-un real hub pentru NATO. Mai exact, americanii doresc să investească sume foarte mari în acest proiect din România. Schimbarea urmează să fie resimțită în sensul în care cei din SUA încearcă o mutare în noul război rece. Este vorba despre o manevră de descurajare a politicelor expansionise ale lui Vladimir Putin, la nivel de Rusia. Totodată, investițiile din România vor însemna și achiziții de avioane F-16 Fighting Falcon. Acestea vor ajuta, de asemenea, la reducerea practicelor lui Vladimir Putin în estul Europei.

Americanii îi dau ”decisiva” lui Vladimir Putin chiar în România. Ce va face armata SUA
Avioanele F-16 Fighting Falcon vor fi aduse și la baza militară din Câmpia Turzii

Americanii par să fie pregătiți să investească o sumă imensă de bani în baza militară din Câmpia Turzii. Acolo, transformările se vor face simțite și pentru asigurarea existenței unui astfel de hub milirar pentru zona Mării Negre. Reprezentanții de la Pentagon au de gând să investească peste 130 de milioane de dolari în această bază românească.

Suma exorbitantă ar urma să fie aprobată de către Congresul SUA drept o investiție. Documentele oficiale ale proiectului ar fi ajuns deja pe birourile membrilor din comisia de apărare americană, potrivit adevărul.ro.

Proiectul americanilor mai prevede investiții și pentru realizarea unei piste noi de aterizare pentru avioanele de tip cargo. Acestea sunt folosite la transporturile de mare tonaj. Va mai fi amenajat și un depozit de combustibil, dar și un hangar pentru avioane, alături de toate facilitățile necesare pentru ca numărul de avioane să crească și în viitorul apropiat, la fel ca prezența NATO în țara noastră.

Până la acest moment a fost intens utilizată și Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu, localizată în judeţul Constanţa, de către americani. Dar de anul trecut Pentagonul pare să își fi îndreptat atenția mai mult spre această bază de la Câmpia Turzii. Acolo au fost aduse și drone MQ-9 Reaper de la o baza americană aflată în Polonia. Activitatea militară rusă a crescut intens și în mod constant, încă din 2008. A fost anul în care Rusia a purtat un război cu Georgia, de aceea americanii își doresc să aibă atenția îndreptată spre această zonă din apropiere de Marea Neagră.

Urmăriți Impact.ro și pe