Amenzi record pentru nepurtarea măștii în București! Polițiștii au fost extrem de ocupați în ultimele zile

Stan Filon / 24.10.2020, 16:18
Amenzi record pentru nepurtarea măștii în București! Polițiștii au fost extrem de ocupați în ultimele zile

A plouat cu amenzi în Capitală, după ce oamenii legii au început să-i ”vâneze” pe bucureștenii care nu poartă mască de protecție. Aceștia au acordat amenzi în valoare de nu mai puțin de 169.000 de lei, numai vineri! Acțiunile polițiștilor au avut loc în pieţele, mijloacele de transport în comun, dar şi în parcarea unui complex comercial din sectorul 1 din Municipiul Bucureşti.

Polițiștii bucureșteni au aplicat amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Peste 550 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu poliţişti locali, au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

Polițiștii au vizat peste 1000 de obiective precum restaurante, terase, localuri de tip fast-food şi autoservire, dar şi 850 de mijloace de transport în comun. În urma acţiunii au fost legitimate peste 3100 de persoane, fiind identificate peste 700 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi de 93.000 de lei, iar pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea au fost aplicate amenzi de 38.000 de lei. Au fost aplicate amenzi şi pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Politistii au inceput vanatoarea celor care nu poarta masca de protestie
Politistii au inceput vanatoarea celor care nu poarta masca de protestie

Oamenii legii au descins în restaurante, piețe și autobuze

Cele mai multe sancțuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar în cazul societăţilor comerciale pentru nerespectarea distanţei minime între mese, a depăşirii numărului maxim de persoane la o masă, pentru nerespectarea orei de închidere a activităţii şi pe linie de siguranţă a alimentelor şi protecţia incendiilor. Au fost confiscate și alimente neconforme în valoare de 1200 de lei.

Poliţiştii Capitalei le-au reamintit cetățenilor că purtarea măştii este obligatorie atât în spaţiile închise dar şi în spaţiile deschise pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19.

Oamenii legii au luat cu asalt și parcarea unui centru comercial unde se strâng pasionați de automobilism. Tinerii organizează concursuri ilegale de drift, dar de data aceasta au fost surprinși de polițiștii de la Rutieră, însoțiți de specialiși ai Registrului Auto Român, cu sprijinul Serviciul Acţiuni Speciale și al Jandarmeriei.

Au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei – dintre care 64 pentru deficienţe la sistemul de evacuare noxe, modificări neomologate, precum şi alte deficienţe tehnice, 6 sacţiuni pentru nereguli privind legislaţia rutieră şi 5 sancţiuni pentru nerespectarea Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI