Amenzi de pănâ la 6000 de lei. Greșeala banală taxată scump. Poliția Română a făcut anunțul

Diana Radu 04.07.2020, 12:58
Amenzi de pănâ la 6000 de lei. Greșeala banală taxată scump. Poliția Română a făcut anunțul

Poliția Română a făcut un anunț pe pagina oficială de Facebook, prin care le reamintește cetățenilor că petrecerile în spațiile închise sunt strict interzise. Încălcarea aceste măsuri impuse pe perioada stării de alertă se pedepsește cu amenzi de până la 6.000 de lei.

Anunțul Poliției Române: Petrecerile în spații închise se pedepsesc cu amenzi de până la 6.000 de lei

În cazul celor care sunt tentați să organizeze o petrecere, Poliția Română a ținut să le reamintească că acest lucru este strict interzis pe perioada stării de alertă. Cei care încalcă această măsură se pot alege cu o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei pentru deranjarea ordinii publice. Astfel, de petreceri se pot organiza doar în aer liber respectând normele în vigoare împotriva răspândirii virusului.

„Petrecerile în spațiile închise sunt interzise în acest moment, doar cele în aer liber pot avea loc, dar cu respectarea normelor legale în vigoare, impuse pe perioada stării de alertă.

Reamintim că deranjarea ordinii și liniștii publice, în urma unor astfel de petreceri se sancționează, iar conform legii 192/2019, săvârșirea în mod repetat a faptei se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei”, este mesajul Poliției Române postat pe pagina oficială de Facebook.

politia romana, petreceri, amenzi
Anunțul Poliției Române: Petrecerile în spații închise se pedepsesc cu amenzi de până la 6.000 de lei

Ministrul de Interne, Maracel Vela a precizat, într-un video pe Facebook, că numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică, dacă evenimentul este organizat într-un apartament, este de 8.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește organizarea evenimentelor private, precum nunți și botezuri, se pot organiza la interior cu un număr de 20 de persoane și la exterior cu 50 de persoane. Bineînțeles, cu regulilor de distanțare. Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Astfel, noile prevederi adoptate prin Hotărâre de Guvern sunt valabile până la data de 16 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe