Amenzi de aproape 100.000 de lei, într-o singură noapte. Pentru ce greșeli au dat polițiștii sancțiuni usturătoare

Andrei Cezar 06.06.2020, 12:05

A fost seara amenzilor în Capitală. Polițiștii Brigăzii Rutiere au ieșit pe străzi și i-au verificat pe șoferi. În urma controalelor, oamenii legii au împărțit amenzi de aproximativ 100.000 de lei, iar patru conducători auto s-au ales cu dosare penale. În plus 25 de permise de conducere au fost suspendate.

Amenzi de aproape 100.000 de lei, într-o singură noapte

Acțiunea Brigăzii Rutiere a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străzile Capitalei. Polițiștii i-au verificat pe conducătorii auto aflați în trafic, iar în urma controalelor s-a constat că mulți dintre ei nu au respectat legea.

Un șofer recalcitrant, de 42 de ani, s-a luat la ceartă cu oamenii legii, după ce a fost prins că s-a urcat băut la volan. El a refuzat să fie testat pentru consumul de droguri și a făcut circ în plină stradă.

– Eu nu stau cu ăla 10 minute în gură!
– E ok, e ok.
– Păi, e ok. Păi, dacă eu știu că nu iau droguri. Mă puneți să… V-am zis c-am băut o singură bere, da? O singură bere, da? Și a ieșit. Mergem la IML și facem testul la IML.

Bărbatul și-a continuat numărul în timp ce era condus la mașina de poliție.

– Haideți să mergem în mașină!
– Și acum mergem în mașină.
– Vă rog frumos!
– Pot să fumez în mașină?
– Nu puteți să fumați în mașină.
– De ce? Atunci stau să fumez o țigară!
– Suntem la piață?

El a fost dus la IML pentru recoltarea de probe biologice și s-a ales cu dosar penal.

“Valoarea indicată de etilotest a fost de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauza a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, persoana în cauză, care a fost și recalcitrantă, a adresat și injurii persoanelor aflate la fața locului, a fost sancționat contravențional.”, a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

În plus, autovehiculul cu care circula individul avea ITP-ul expirat, motiv pentru care a fost amendat și cu 1.300 de lei.

Amenzi de aproape 100.000 de lei, într-o singură noapte. Pentru ce greșeli au dat polițiștii sancțiuni usturătoare
Amenzi de aproape 100.000 de lei, într-o singură noapte. Pentru ce greșeli au dat polițiștii sancțiuni usturătoare

Bilanțul după acțiunea Poliției

În urma raziei, oamenii legii au împărțit 115 amenzi în valoare totală de 89.000 de lei, iar 25 de permise de conducere au fost reținute.

În plus, 4 persoane s-au ales cu dosare de ceretare penală: 3 dintre pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Urmăriți Impact.ro și pe