Amenințări incredibile în scandalul de blaturi la pariuri din Liga 2. „Te tai și mă duc la procuratură”

Marian Cărăvan 13.11.2020, 15:55
Amenințări incredibile în scandalul de blaturi la pariuri din Liga 2. „Te tai și mă duc la procuratură”

Un scandal imens zguduie din temelii fotbalul românesc. Poliția a făcut percheziții imobiliare, într-un dosar în care există acuzații de meciuri aranjate în Liga 2. Ies la iveală detalii terifiante ale scandalului de blaturi din Liga 2. Amenințări incredibile pentru jucători.

Scandal de blaturi la pariuri în Liga 2. E vizată o echipă care a evoluat și pe prima scenă fotbalistică a țării

E vineri 13. O dată din calendar. Dar una în care au ieșit la iveală detaliile unui scandal imens din fotbalul autohton. Au avut loc percheziții domiciliare, într-un dosar în care există acuzații de meciuri aranjate ale echipei Dacia Unirea Brăila.

„Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia”, informează Poliția Română într-un comunicat.

Vorbim de un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj. Oamenii legii au pus în executare zece mandate de aducere. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au loc audieri.

Echipa Dacia Unirea Braila in sezonul 2017-2018
Echipa Dacia Unirea Braila in sezonul 2017-2018

Cum au fost implicați jucătorii de la Dacia Brăila în acest scandal și cum au ajuns să fie amenințați cu moartea

Un fost antrenor al echipei și-a acuzat la un moment dat proprii jucători că vând meciuri. Alin Pînzaru i-a făcut „blatiști ordinari” în decembrie 2017, suspectându-i de non combat într-un meci pierdut cu 1-4 în fața Știnței Miroslava.

„Au fost unii care au început să vândă meciurile, precum Roșu și Iosofache. Au fost niște ordinari blatiști, nenorociți! Au vândut meciuri în draci!”, spunea atunci antrenorul.

În apărarea lor, jucătorii acuzați au spus că sunt neplătiți de mai bine de nouă luni, negând acuzațiile. Nu s-a luat nicio decizie, chiar dacă acest caz a ajuns la Comisia de Integritate a FRF. Totuși, după o plângere făcută de soția unui anume Marian Anghel din Brăila, autoritățile au deschis dosarul penal în care au avut loc astăzi perchezițiile și s-au emis mandatele de aducere.

Situația ar fi degenerat în momentul în care la stadion și-ar fi făcut apariția un individ corpolent, care ar fi cerut să discute cu jucătorii. Se pare că era vorba de o persoană care pierduse o sumă importantă, după ce pariase pe meciurile Brăilei. Mai mult, s-ar fi împrumutat de la cămătari, iar acum voia să-și recupereze banii. O sursă din conducerea clubului a povestit, sub protecția anonimatului, cum au stat lucrurile.

„Într-o dimineață la antrenamentul echipei s-a prezentat un bărbat corpolent din Brăila, un anume Florin Petcu. Voia să discute cu mai mulți jucători, era nemulțumit că nu ieșiseră lucrurile cum voia el. A început să povestească în gura mare și să amenințe. Așa am aflat că jucătorii aveau un cod agreat cu el. Dacă aranjamentul urma să se facă, jucătorii se duceau la încălzire la poartă și puneau mâna pe plasă. Dacă nu se făcea, nu se apropiau de poartă.

Petcu a început să arate și mesajele pe care și le dăduse cu Roșu (n.r. – Costel Roșu) și alți jucători și striga în gura mare: Mă duc la pușcărie, dar pe ăștia nu îi las!”. Spunea că a pierdut două miliarde de lei pe ponturile date de jucători, că se împrumutase la cămătari”, a dezvăluit oficialul clubului pentru GSP.

Între Florin Petcu și Costel Roșu au avut loc schimburi dure de mesaje, precizează sursa citată.

„Dacă nu îmi scoateți banii toți…la pușcărie cu voi! Eu nu mă duc la șeful comisiei. După ce te tai pe tine, mă duc singur la procuratură cu biletele, telefonul și baioneta. M-am săturat de voi. M-ați găurit destul. Am ajuns să mă împrumut de bani să pariez. M-am săturat”, i-ar fi scris Petcu fotbalistului Costel Roșu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe