Ameninţare serioasă, în caz de conflict. Rusia ar putea anexa regiunea Donbas

Nicu Stan 17.03.2021, 17:46
Ameninţare serioasă, în caz de conflict. Rusia ar putea anexa regiunea Donbas

Ameninţare serioasă, în caz de conflict. Rusia ar putea anexa regiunea Donbas. Ce ar însemna asta, citiți în articolul de mai jos.

Rusia și Belarus, exercițiu periculos la graniță cu Ucraina. Ce se întâmplă

Ameninţare serioasă, în caz de conflict. Rusia ar putea anexa regiunea Donbas. Se apropie marele exerciţiu ZAPAD 2021 organizat de Rusia şi Belarus. Exercițiul are loc la limita mereu agitată a graniţei dintre ţările din NATO şi UE.

Se va face o demonstraţie de forţă cum nu a mai fost până acum, mai ales prin folosirea tehnicii de luptă de ultimă generaţie în domeniul rachetelor de croazieră, precum şi al asigurării de contra-măsuri specifice pentru războiul electronic, cu insistenţă marcată pe procedurile de interzicere acces şi contra-atac pe spaţii largi sau chiar la nivel continental.

Exercitiul militar ZAPAD va avea loc in acest an
Exercitiul militar ZAPAD va avea loc in acest an

Rusia pomenește pentru prima dată de preluarea Donbas

Acum, propaganda activ-ofensivă a Rusiei vine să vorbească, pentru întâia oară în mod deschis şi în termeni foarte stricți, despre posibilitatea ca Rusia să preia teritoriul Donbas în cazul în care Ucraina va face o acțiune militară împotriva celor două entităţi separatiste din zonă. Lumea se întreabă de ce acum și care este adresantul adevărat.

Adresantul real al avertismentului at fi NATO, analiştii militari ruşi primind cu mare îngrijorare mesajul lui Jens Stoltenberg, Secretarul General al organizaţiei, scrie adevarul.ro.

Se vrea amplificarea ajutorului financiar acordat Ucrainei

Acesta a adus în discuție nevoia de a se reanaliza şi să fie amplificat ajutorul financiar alocat de Alianţă Ucrainei după decizia luată acum cinci ani la Summitul de la Varşovia.

Atunci, statele participante la Summit au spus că pachetul de asistenţă avea să cuprindă un capitol financiar, precum şi construcţia unei capacităţi adaptate şi unor măsuri menite să dezvolte capacităţi specifice pentru sectorul de apărare şi securităţii care să constribuie la rezilienţa generală a Ucrainei faţă de o largă categorie de ameninţări, inclusiv cele hibride.

ONU pomenește de noul ajutor financiar pentru Ucraina

Precum şi ca răspuns la cererea adresată de preşedintele Zelenski care, pe 31 octombrie 2019, cerea o decizie a NATO de a extinde semnificativ acest „Comprehensive Assistance Package for Ukraine“. De asemenea, în raportul anual al ONU se fac referinţe speciale la viitorul pachet financiar revăzut pentru Ucraina cât şi la relaţia specială a acestei ţări cu Alianţa Nordică.

Se reafirmă, cu această ocazie, sprijinul total al statelor membre ale Alianţei Nordice pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Stoltenberg reamintind că NATO a oferit deja Ucrainei statutul de ”stat cu capacităţi extinse“, recunoscând astfel participarea ţării la acţiunile şi programele ONU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI