Amenințare falsă cu bombă în Vama Giurgiu. Traficul a fost oprit

Elena Avramescu 21.01.2022, 10:07
Amenințare falsă cu bombă în Vama Giurgiu. Traficul a fost oprit

În urma unui apel la 112, s-a raportat o valiza suspectă în apropierea vămii Giurgiu, chiar lângă stația de taxare, pe sensul de iesire din tara. Astfel că o valiză supectă a fost raportată vineri dimineaţă, la 112. În plus, traficul în zonă a fost restricţionat până când specialiştii au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

Amenințare falsă cu bombă în Vama Giurgiu

La fața locului s-au deplasat, de urgență, echipele pirotehnice ale SRI, care vor pune în aplicare procedurile standard de investigare a coletului suspect. La scurt timp după, în urma mai multor verificări, s-a constat că alerta a fost una falsă, în valiza respectivă fiind găsite mai multe haine.

„Apelul la 112 s-a făcut în urmă cu aproximativ o oră. Se pare că a fost raportată o valiză suspectă, în apropierea Vămii Giurgiu, mai exact lângă staţia de taxare, pe sensul de ieşire din ţară.

La faţa locului se află echipe pirotehnice ale Serviciului Român de Informaţii care pun în aplicare procedurile standard de investigare a coletului suspect.

Vorbim despre un blocaj în Vama Giurgiu, respectiv nu se poate circula nici pe centrul de ieşire, nici pe sensul de intrare. Cu siguranţă, cei de la SRI fac tot posibilul ca această alertă să fie rezolvată cât mai curând, astfel încât să poată da drumul traficului în vamă.

Nu se va circula până nu se va confirma dacă în valiză există sau nu o ameninţare reală, care ar putea să pună în pericol viaţa oamenilor”, a spus Ana Maria Bujor, potrivit Antena 3.

Alertă cu bombă la un mall celebru din Capitală

În ultimele săptămâni, din ce în ce mai multe alerte false cu bombă au fost date, iar una dintre ele a fost la un cunoscut mall din București. Toate persoanele de la interior au fost evacuate iar polițiștii ajunși la fața locului au descoperit un pachet suspect, ceea ce pare a fi un dispozitiv artizanal. Panica s-a instalat printre cei aflați la interior, astfel că s-a produs un real haos.

„În urma unui apel la numărul de urgență 112 a fost sesizată prezența unui dispozitiv artizanal improvizat la un centru comercial din sectorul 1. La fața locului s a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații și se aplică măsurile de intervenție standard în colaborare cu Poliția Română”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

După mai multe verificări, Serviciul Român de Informații a transmis că alarma cu bombă a fost falsă. În interiorul clădirii nu a fost găsit niciun dispozitiv.

Urmăriți Impact.ro și pe