Amendă uriașă pentru Spitalul Județean Slobozia. De ce a fost sancționată unitatea medicală

Daniela Alexandru 06.04.2021, 17:49
Amendă uriașă pentru Spitalul Județean Slobozia. De ce a fost sancționată unitatea medicală

Amendă uriașă pentru Spitalul Județean Slobozia. Spitalul a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Ialomița cu 10.000 de lei după ce secția Boli Interne a spitalului a fost închisă în februarie 2021 pentru 14 zile din cauza unui focar de Covid-19, iar acum s-a dovedit că vinovații pentru închiderea secției sunt chiar medicii. Se pare că aceștia nu ar fi respectat procedura și au internat pacienți pe care nu i-au testat.

Amendă uriașă pentru Spitalul Județean Slobozia

Prima vinovată, de la momentul focarului de Covid-19, fusese considerată o infirmieră, care deși avea simptome specifice infecției cu Sars-Cov2 s-ar fi prezentat la muncă în continuare. Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ialomița a declanșat o anchetă epidemiologică imediat după închiderea secției pentru a stabilii cu exactitate sursa infectărilor de pe secția de Boli Interne, având în vedere că 40 de oameni, pacienți și cadre medicale au fost infectate la acel moment.

La finalizarea anchetei DSP s-a demonsrat că vinovată nu este doar infirmiera, ci întreg corpul medical care ar fi internat bolnavi cărora nu le-au fost efectuate teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Amenda uriasa pentru Spitalul Judetean Slobozia
Spitalul Judetean Slobozia

Ancheta epidemiologică a indicat faptul că nu a fost respectată procedura în ceea ce privește controlul infecției cu SARS-CoV-2. Au fost depistate 3 cazuri ale unor pacienți netestați. Acești pacienți fuseseră inițial consultați în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Slobozia. Nu s-a găsit o justificare pentru care pacienții au ajuns netestați pe Secție, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Reprezentanții spitalului au explicat că situația a fost generată de neglijența personalului medical.

Este pur și simplu o scăpare… Cazurile respective nu prezentau simptome specifice de boală, cred că de aceea nu s-a luat în calcul testarea. Ulterior, s-a revenit asupra de¬ciziei și pacienții au fost testați. Așa s-a confirmat prezența virusului pe Secție. Cât despre sancțiune, aceasta a fost plătită, a declarat Liviu Patrichi, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, pentru independentonline.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe