Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au descoperit inspectorii ANPC în urma controalelor

Ana Anitoiu, Ozana Mazilu 12.05.2021, 19:38
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au descoperit inspectorii ANPC în urma controalelor

Kaufland a primit o amendă de aproape 800.000 de lei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), după ce au fost făcute peste 300 de reclamații, în perioada martie 2020 – martie 2021. Inspectorii au descoperit mai multe nereguli în urma controalelor pe care le-au efectuat.

Pentru ce a primit Kaufland amendă de 800.000 de lei

Unii dintre clienții magazinelor Kaufland din România au reclamat la ANPC, între altele, diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat, precum și lipsa prețurilor afișate la anumite produse și produse defecte aflate în garanție.

La lista neregulilor reclamate de clienții Kaufland la ANPC, în perioada martie 2020 – martie 2021, se adaugă: produse cu dată limită de consum depășită, promoții înșelătoare, precum și servicii neconforme ori produse nelivrate. Inspectorii au găsit ulterior alimente expirate și au constatat practici înșelătoare cu privire la promoții și reclame.

La ce magazine Kaufland au fost constatate probleme

Astfel de probleme au fost reclamate și apoi constatate de ANPC la magazine Kaufland din: București-Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Iași, Timiș, Prahova, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Craiova, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. Însumate, amenzile date mai multor magazine au ajuns la suma de 799.100 lei.

”Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate de fiecare dată în favoarea clienților. Compania a acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor”, a fost punctul de vedere transmis de Kaufland.

Amenda de 800.000 de lei pentru Kaufland. Ce au descoperit inspectorii ANPC in urma controalelor
Magazin Kaufland

Unde a fost dată cea mai mare amendă cumulată la magazinele Kaufland

Cea mai mare amendă cumulată dată de ANPC la magazinele Kaufland dintr-un oraș a fost în Brașov. Acolo, inspectorii sanitari au dat sancțiuni în valoare de 226.000 lei. În plus, aceștia au cerut oprirea temporară sau definitivă de la comercializare a produselor constatate cu abateri: lipsă prețuri afișate ale etichetei, ambalaje ale produselor congelate comercializate deteriorate.

În Iași, inspectorii ANPC au dat șase amenzi contravenționale, în valoare totală de 124.500 lei. În urma controalelor efectuate la 21 de magazine Kaufland din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, respectiv 32 de avertismente și 28 amenzi, în valoare de 174.000 lei.

În București-Ilfov, inspectorii sanitari care au verificat magazine Kaufland au oprit definitiv de la comercializare produse cu risc pentru consumatori, în valoare de 6.446 lei. Aceștia au suspendat de la vânzare alte produse în valoare totală de 23.050 lei. În plus, au cerut corelarea prețurilor afișate la raft cu cele încasate la casele de marcat și restituirea contravalorii produselor nelivrate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...