Amendă de 30.000 de lei pentru „Naşul TV”! Ce a putut să spună Radu Moraru, pe post, despre Raed Arafat

Ioana Bucur 02.09.2021, 17:10
Amendă de 30.000 de lei pentru „Naşul TV”! Ce a putut să spună  Radu Moraru, pe post, despre Raed Arafat

Afirmațiile scandaloase au adus o amendă usturătoare pentru Nașul TV. Postul de televiziune trebuie să plătească 30.000 de lei pentru „opiniile” lui Radu Moraru despre Raed Arafat.

Nașul TV a luat o amendă de 30.000 de lei de la CNA

Nașul TV, una dintre cele mai amendate televiziuni din România, în 2020, tocmai a primit o nouă sancțiune de la CNA. Postul va trebui să plătească 30.000 de lei, echivalentul a peste 6.000 de euro, pentru „opiniile” lui Radu Moraru despre șeful DSU, Raed Arafat, exprimate în direct, în calitate de invitat.

Amenda a fost dată pentru trei emisiuni difuzate în primăvara acestui an. Cel care a propus valoarea amenzii a fost Valentin Jucan care a criticat nu doar atitudinea lui Moraru, dar şi pe cea a moderatoarei din emisiunile respective.

„Moderatorul are obligaţii pe care nu le respectă. Dacă Arafat nu răspunde la telefon, nu înseamnă că el trebuie făcut în fel şi chip, fără ca moderatorul să intervină”, a spus în ședință Valentin Jucan, potrivit paginademedia.ro.

În apărarea patronului Radu Moraru, reprezentanții postului au încercat să explice că afirmațiile erau doar opiniile acestuia, nu acuzații. Argument demontat de Mircea Toma şi Dorina Rusu.

„Mie mi se pare că este o acuzaţie, dacă mă uit la legislaţie, nu e o opinie”, a spus Dorina Rusu, în replică pentru avocatul Naşul TV.

Amendă de 30.000 de lei pentru „Naşul TV”! Ce a putut să spună  Radu Moraru, pe post, despre Raed Arafat
Radu Moraru

Ce a spus Radu Moraru despre Raed Arafat

„Opiniile” lui Radu Moraru, considerate erapări grave și sancționate pe măsură, îl vizează pe șeful DSU, Raed Arafat. Printre cele mai grave afirmații făcute de acestea se numără:

  • „Arafat este homosexual, da, o ştie toată lumea, toată poliţia română.”
  • „Cum e posibil ca Despescu, ca Arahat, bun, Arahat nici n-are rost, bun, ca Despescu să nu ceară să intervină în emisiunea din această seară? Are telefonul meu, are telefonul Gabrielei. Ce bărbat e Despescu?”
  • „Arahat, Arahat este homosexual şi cu asta l-au şantajat, îl şantajează de 20 de ani, este agent secret şantajat de vreo 3 servicii, lucrează la 3 servicii, nu contează. El execută ordinele.”
  • „Arafat este un homosexual pe care eu îl cunosc din 1987” – a spus Radu Moraru, în direct, la Nașul TV.

Anul trecut, televiziunea a strâns un număr impresionant de sancțiuni din partea CNA, printre cele mai mari de la noi din țară, principalele motive fiind conspirațiile cu privire la Covid-19 prezentate pe post. Nașul TV a primit, la începutul lui 2021, o prelungire cu nouă ani a licenței.