Amendă de 15.000 de lei pentru Antena 3! Motivul pentru care emisiunea lui Mihai Gâdea a fost sancționată dur

Ana Anitoiu 01.10.2020, 18:45
Amendă de 15.000 de lei pentru Antena 3! Motivul pentru care emisiunea lui Mihai Gâdea a fost sancționată dur

Antena 3 a primit o amendă de 15.000 de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului, din cauza unor ediții ale emisiunii lui Mihai Gâdea, ”Sinteza Zilei”. Membrii CNA au explicat motivul pentru care a fost dată sancțiunea.

Antena 3, cât pe ce să primească o amendă mult mai mare

Mai exact, emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 a adus acestei televiziuni o sancțiune de 15.000 de lei.

Sancțiunea a fost propusă de membrul CNA Radu Herjeu și a fost mult mai blândă decât cea care a fost propusă de colega lui, Dorina Rusu, care a vrut ca Antena 3 să fie amendată cu 200.000 de lei.

Concret, articolele din Legea audiovizualului și din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual propuse de Dorina Rusu nu ar fi permis, totuși, decât o amendă de 100.000 de lei. Această sancțiune nu a trecut la vot.

Amendă de 15.000 de lei pentru Antena 3! Motivul pentru care emisiunea lui Mihai Gâdea a fost sancționată dur

”Mie mi se pare că tot ce s-a întâmplat în emisiunile discutate astăzi au fost în sensul denigrării unui candidat. E o campanie coordonată între cele două posturi (n.r. Antena 3 și România TV) și mi se pare că emisiunile sunt coordonate la nivel politic.

Cred că toate poveștile astea au un scenariu clar și am fost mințiți și pe banii noștri. Am fost mințiți zi de zi pe banii noștri, ai bucureștenilor!

Mie mi se pare că ce s-a întâmplat în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic! Nu este jurnalism în adevăratul sens al cuvântului.”, a spus Dorina Rusu, membru CNA.

Motivul pentru care emisiunea lui Mihai Gâdea a fost sancționată

Sancțiunea a fost dată pentru edițiile emisiunii ”Sinteza Zilei” ce au fost difuzate în timpul campaniei electorale.

De exemplu, în ediția din 15 septembrie, Gabriela Firea a participat prin videoconferință și s-au adus acuzații la adresa lui Nicușor Dan, contracandidatul ei la Primăria Capitalei.

În această ediție, moderatorul a vorbit despre cum fratele lui Nicușor Dan ar fi amenințat-o prin mesaje pe Firea. S-a mai vorbit și despre afirmațiile lui Traian Băsescu despre banii pe care i-ar fi luat Nicușor Dan ilegal, de la oameni de afaceri.

Un alt exemplu de derapaj, potrivit CNA, a fost în ediția din 20 septembrie. A fost invitată Dana Budeanu, care l-a atacat pe Nicușor Dan și a vorbit despre traficul de influență. Mihai Gâdea nu a intervenit la aceste acuzații.

”Cred că spre deosebire de Dana Budeanu, Mihai Gâdea trebuia să fie jurnalist. El nu e vlogger, el e un jurnalist. Nu o putea lăsa pe Dana Budeanu să se desfășoare ca și cum ar fi ea pe vlog. Gâdea nu are nicio reacție atunci când Dana Budeanu vorbește despre trafic de influență.”, a spus Radu Herjeu.

De altfel, într-o altă ediție, chiar moderatorul Mihai Gâdea a adus acuzații la adresa lui Nicușor Dan. A spus că acesta ar face trafic de influență.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...