Amendă colosală primită de un şofer român de TIR. Motivul pentru care trebuie să plătească aproape 4 milioane de euro statului francez

Stan Filon 19.01.2021, 12:26
Amendă colosală primită de un şofer român de TIR. Motivul pentru care trebuie să plătească aproape 4 milioane de euro statului francez

Un șofer de TIR din România ar putea intra lejer în Cartea Recordurilor, după ce a primit o amendă imensă! Acesta a fost prins alături de alți patru colegi care au intrat cu toții din Marea Britanie, în Franța cu TIR-urile pline de marfă contrafăcută.

Un șofer de TIR din România a primit o amendă de aproape 4 milioane de euro

Toți cei cinci șoferi, printre care se aflau și doi români, au fost găsiți vinovați de contrabandă de curtea judiciară din Boulogne-sur-Mer. Unul dintre români însă a primit o amendă colosală, potrivit publicației franceze La Voix du Nord.

Fapta a avut loc pe data de 28 august 2019, când un șofer român în vârstă de 43 de ani a fost oprit în terminalul de ieșire din Eurotunel. Acesta conducea un camion înmatriculat în România în care vameșii au găsit optsprezece mii de articole contrafăcute. Printre acestea erau aproape 300 de ceasuri marca Rolex, aproape 500 de tricouri de fotbal marca Puma și aproape 500 de brățări marca Dior.

Un sofer de TIR din Romania a primit o amenda de aproape 4 milioane de euro
Un sofer de TIR din Romania a primit o amenda de aproape 4 milioane de euro

Avea TIR-ul plin de marfă de contrabandă

Șoferul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de aproape 3,8 milioane de euro. De asemenea, va trebui să compenseze firma Rolex cu 91.000 de euro, firma Puma, cu 16.000 de euro și compania Dior, cu 9.500 de euro.

Cel de-al doilea șofer român a refuzat să plătească amenda de 1.000 de euro. În vârstă de 31 de ani, acesta a fost prins de vameși în vârstă de 31 de ani. Avea în camion mărfuri contrafăcute, ochelari, parfumuri și ceasuri. Șoferul a fost reținut și vameșii i-au dat o amendă de 1.000 de euro, care trebuia plătită pe loc.

Șoferul român a refuzat să plătească amenda și s-a și luat la ceartă cu vameșii. Acesta le-a strigat: ”Nu sunt terorist. Comportamentul vostru nu este potrivit pentru funcționari publici”. Procesul a mers mai departe, iar șoferul român a fost condamnat acum la 6 luni de închisoare și este nevoit să plătească o amendă de 82.905 euro.

Cea mai mare amendă vamală, primită de un german

Pe 12 septembrie 2019, vameșii au verificat din nou un vehicul greu, înmatriculat de această dată în Germania. Șferul era un neamț de 38 de ani, iar în mașina sa au fost găsite mărfuri contrafăcute , inclusiv 400 de ceasuri Rolex în valoare de 4,4 milioane de euro.

Conducătorul auto a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, dar a primit și o amendă vamală de nu mai puțin de 4,4 milioane de euro și va trebui să compenseze firma Rolex cu 121.000 €.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...