Amenda anului în România: pentru ce a fost penalizată cu 10.000 de lei o bătrână de 86 de ani

Redacția IMPACT 29.05.2020, 16:41

Pe perioada stării de urgență, o bătână din Iași s-a trezit cu o amendă uriașă dată de un polițist care a sancționat-o pentru că nu a respectat una din regulile impuse de una din Ordonanțele militare emise de autorități. Care a fost reacția bătrânei?

Motivul absurd pentru care o bătrână a fost amendată cu suma maximă, pe perioada stării de urgență

Pe perioada stării de urgență, persoanele de peste 65 de ani au avut un anumit interval orar în care au avut voie să iasă din case. Maria Trofin, o bătrână de 86 de ani din Iași a contestat în instanță amenda de 10.000 de lei pe care o primise de la un polițist, pentru că „și-a permis” să iasă mai devreme cu jumătate de oră din casă decât era prevăzut în ordonanța militară.

Poliția Română a amendat cu 10.000 de lei o bătrână din Iași, pe perioada stării de urgență. Foto: Facebook/Poliția Română
Poliția Română a amendat cu 10.000 de lei o bătrână din Iași, pe perioada stării de urgență. Foto: Facebook/Poliția Română

„Eu locuiesc singură, soțul meu fiind decedat de mulți ani. Știam că trebuie să ies după ora 11:00. Eu sunt bătrână și merg mai greu. Ceasul meu arăta că mai sunt câteva minute când am ieșit din casă. Am mers la piață să-mi cumpăr ceva de mâncare și să-mi iau pe urmă niște medicamente.

Până la ora 13:00, trebuia să fiu înapoi. Stau destul de departe de piață și trebuia să ajung și la farmacie, pentru a-mi lua niște medicamente”, a povestit femeia, potrivit bzi.ro.

Amenda aplicată de autorități s-a dovedit a fi mai mare de cinci ori decât limita admisă legal, pe care autoritățile pot să le aplice. Bătrâna a primit acasă procesul verbal, atunci când a aflat pentru prima dată câți bani trebuie să dea. Momentul când a văzut cât are de plată a fost de-a dreptul șocant. Pentru că femeia nu știe să citească, fiica sa a fost cea care i-a comunicat suma.

„Am rămas muți când am văzut ce amendă i-au dat mamei! Când i-am spus suma, mama a început să plângă… A fost o femeie corectă toată viața ei și nu a fost vreodată amendată pentru nimic. Este inacceptabil cum a înțeles să aplice legea acest domn polițist”, spune supărată fiica Mariei Trofin.

Urmăriți Impact.ro și pe