Amendă 1.200 de euro pentru şoferii care deschid uşa maşinii cu mâna greşită. Ţara care a luat această decizie ciudată

Nicu Stan, Diana Dumitrache 25.01.2022, 17:00
Amendă 1.200 de euro pentru şoferii care deschid uşa maşinii cu mâna greşită. Ţara care a luat această decizie ciudată

Amendă 1.200 de euro pentru şoferii care deschid uşa maşinii cu mâna greşită. Ţara care a luat această decizie ciudată. La sfârșitul lunii ianuarie, în acest stat va intra în vigoare un set de 49 de modificări în legislaţia rutieră, care ar avea ca scop să facă mai ușoară viața pe drumuri, însă unele dintre acestea au provocat o adevărată isterie în rândul şoferilor.

1.200 de euro amendă pentru șoferii care deschid ușa mașinii cu mâna greșită. Ce presupune metoda „Dutch Reach”

La sfârșitul acestei luni, în Marea Britanie intră în vigoare 49 de modificări în legislaţia rutieră, care ar trebui să facă viața șoferilor mai ușoară, însă pare să nu fie deloc așa.

Astfel, una dintre noile reguli îi pedepsește pe acei şoferi care deschid ușa cu mâna greșită la ieșirea din mașină, iar amenda prevăzută este de 1.000 de lire sterline, sau 1.195 de euro, anunță express.co.uk.

Durch Reach presupune deschiderea usii masinii cu mana mai departata
Durch Reach presupune deschiderea usii masinii cu mana mai departata

Noua regulă este, de fapt, una veche

Noua regulă este de fapt mai veche, și este vorba despre metoda „Dutch Reach”, care a apărut în Țările de Jos în anii 1960 și care a fost uzitată de mult timp în unele țări din Uniunea Europeană.

De asemenea, metoda „Dutch Reach”, în Țările de Jos, se predă în școli și colegii și este folosită și ca probă la examenul de conducere pentru obţinerea carnetului de șofer.

Cum se aplică metoda „Dutch Reach” în România

Dacă în țara noastră s-ar aplica metoda „Dutch Reach”, șoferii ar trebui să deschidă ușa cu mâna dreaptă, ceea ce i-ar face să se uite în oglinda retrovizoare și în spatele mașinii, eliminând astfel punctele moarte și permițând vizibilitatea deplină a zonei.

Astfel, ușa trebuie să fie deschisă cu mâna aflată „departe”, astfel încât corpul să se întoarcă, iar vederea din mașină să fie îndreptată peste umărul șoferului. Acest lucru face mai ușor de observat pietonii, bicicliștii, precum și toți ceilalți utilizatori ai șoselei.

Pedapsă bizară pentru șoferii din Taiwan care sunt prinși beți la volan

Pe de altă parte, șoferii din Taiwan care sunt prinși sub influența băuturilor alcoolice sunt pedepsiți într-un mod bizar. Astfel, mulți dintre cei care au călcat pe bec spun că nu vor mai urca niciodată băuți la volan. Pedepasa constă într-o pedeapsă în folosul comunității, respectiv sunt puși să facă curat la morgă. Autoritățile spun că șoferii vor vedea cum este să fii cu adevărat aproape de moarte.

„Am șters ușa congelatorului și mi-am dat seama că înăuntru ar putea fi cadavre. Am simțit că este tulburător. Nu aș mai îndrăzni a doua oară”, a declarat pentru o publicație locală unul dintre șoferii care au fost surprinși beți la volan.

Urmăriți Impact.ro și pe